28. marts 2024

En 19-årig mand er i dag blevet indlagt på et sygehus på Sjælland, fordi han har fået den meget sjældne meningokoksygdom. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen er netop nu sammen med politiet i gang med en opsporing af den smittende unge mands nærmeste omgangskreds med henblik på at iværksætte eventuelle forholdsregler.

– Vi står med en 19-årig mand fra Sønderjylland, der med al sandsynlighed har meningokoksygdom. Men vi vil gerne understrege, at risikoen for at andre er blevet smittet er meget lille, fortæller overlæge Troels Thomsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Han henviser til, at det er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer såsom hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter, påvirket almentilstand, nakke- og rygstivhed og små blødninger under huden.

– Vi er på stedet, og jeg vil opfordre festivalens gæster til at tage det helt roligt, nyde festivalen og passe godt på hinanden, siger Troels Thomsen.

Risikoen for smitte med meningokoksygdom er meget lille, men da det kan være en alvorlig sygdom, opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed for en sikkerheds skyld unge på festivalen til at være opmærksom på symptomer og ved tvivl og spørgsmål kontakte festivalens samarittertelte eller læger. Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 112.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.