Ny lov giver 14 dages fængsel for ‘utryghedsskabende tiggeri’
Arkivfoto: klavesakm / Pixabay

Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget at skærpe straffen for tiggeri. Straffen gælder både tilrejsende tiggere og fattige danskere.

“Udenlandske tilrejsende, som tigger på gaderne, skaber utryghed. Derfor har et bredt flertal i Folketinget i dag skærpet straffen for tiggeri på f.eks. gågader, så man nu uden forudgående advarsel kan få 2 ugers fængsel.”– Sådan hedder det i en pressemeddelelse fra justistsministeriet.

Med skærpelsen fjerner man også det nuværende krav om, at politiet først skal have givet en advarsel, inden en person kan straffes for tiggeri i gågade, ved stationer, i offentlige transportmidler samt i og ved supermarkeder og lignende dagligvarebutikker.

Skærpelsen kommer efter de seneste ugers debat, hvor især tilrejsende romaer er blevet hevet frem som ‘utryghedsskabende’.

– Vi vil ikke finde os i, at folk slår lejr på offentlige steder, bruger vores kirkepladser som toilet og tigger i togene. Derfor skærper vi straffen for tiggeri, og vi er ved at se på, hvordan vi kan give politiet endnu bedre redskaber til at bekæmpe adfærd, som skaber utryghed bl.a. i vores gader og parker. Vi har at gøre med et akut problem, og derfor har regeringen også handlet resolut, siger justitsminister Søren Pape Poulsen i pressemeddelelsen.

Den skærpede straf gælder dog ikke kun udenlandske tiggere, som rejser til Danmark. Den gælder også danske tiggere.

Den nye strafskærpelse forventes at træde i kraft i slutningen af juni og har en såkaldt solnedgangsklausul, der indebærer, at lovændringen ophæves den 1. juli 2020.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.