28. marts 2024

Mandag aften kort før klokken 20 blev politi og brandvæsen kaldt ud til Jyllinge Skole på Planetvej, efter en anmeldelse om ild i taget på skolen.

Det viste sig, at der var ild i tagpappet på en mindre del af skolens tag.

Ilden blev hurtigt slukket, så skaderne begrænsede sig til et mindre areal med tagpap over nogle klasselokaler, som ikke blev beskadiget i forbindelse med brandslukningen.

Under undersøgelse af brandstedet fandt politiet rester af køkkenrulle og en sprængt deoderantflaske. Ved yderligere efterforskning fandt politiet ud af, at to drenge tidligere på aftenen havde indkøbt netop køkkenrulle og en deoderantspray i et supermarked. De to drenge blev derfor eftersøgt ved forhøringer i området og til sidst identificeret og truffet ikke langt fra skolen. Der var tale om to drenge på 14 år fra Jyllinge, som begge blev kørt hjem til deres respektive forældre med henblik på afhøring til overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forsætlig brandstiftelse.

Drengene kan ikke sigtes for den overtrædelse af straffeloven, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år.

De erkendte at have være på skolens tag for at eksperimentere med brændbare effekter og en beholder under tryk.

Ingen kom skade ved branden, og de sociale myndigheder er efterfølgende blevet underrettet om sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.