Kvinde dømt: Kørte bil med mens eks-manden lå på taget
En 24-årig kvinde blev i går tirsdag i Retten i Roskilde idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste for at have ført en bil i høj fart mens eks-manden lå oven på taget.

Sagen startede den 23. juni sidste år, da Midt- og Vestsjællands Politi modtog et alarmopkald om, at en kvinde var kørt i bil ad Roskildevej i Ringsted. Oven på bilen lå en mand og holdt fast i tagbøjlerne.

Baggrunden for episoden var en uenighed omkring samværet med deres fælles 2-årige barn. Eks-manden og hans far mødte omkring Roskildevej i Ringsted den 24-årige kvinde holdende i deres bil, hvor barnet sad i en autostol på bagsædet. Idet kvinden ville køre fra stedet med barnet – som hun havde fjernet fra deres fælles bopæl i Jylland – lagde manden sig oven på taget af bilen, hvorefter hun kørte mindst 3 kilometer mod Benløse i høj fart. Undervejs fik manden hamret hul på bilens forrude, hvorefter han kunne krænge sig ind og ned på passagersædet i bilen og trække håndbremsen, så bilen standsede.

Retten fandt kvinden skyldig i forsætligt at have bragt eks-mandens liv i fare ved den foretagne kørsel og lagde vægt på, at der var tale om en særdeles farlig kørsel, og at det kun var et rent held, at der ikke skete manden noget.

Vidner til kørslen forklarede i retten, at de først troede, at der var tale om en filmoptagelse, eller at det var for sjov, ligesom de alle fortalte, at kvinden havde ført bilen i høj fart.

Kvinden vil nu i samråd med sin advokat overveje, om dommen skal ankes til landsretten.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.