Pumpe gik løs – nu stopper DSB al kørsel med IC4-tog
DSB har tirsdag eftermiddag besluttet at indstille passagerdriften med IC4-tog indtil videre.

Det var en episode tidligere i dag, hvor en hydraulikpumpe gik løs på et IC4-tog i nærheden af Hedehusene Station, der har fået DSB til at tage beslutningen, som vil få konsekvenser for togdriften over hele landet.

– Vi er lige nu i gang med at undersøge årsagerne til episoden og har valgt at tage IC4-togene ud af passagerdrift, siger Anders Egehus, Driftsdirektør i DSB og fortsætter:

– Vi har for cirka to uger siden haft en episode, der umiddelbart kan minde om dagens hændelse. På den baggrund har vi valgt at indstille passagerdriften med IC4. Vi vil nu analysere hændelserne og derefter vurdere genindsættelsen af IC4-togene.

Havarikommissionen er rutinemæssigt blevet orienteret om episoden og beslutningen om midlertidigt at indstille passagerdriften med IC4-togene.

Beslutningen betyder ændringer og aflysninger i togtrafikken resten af dagen, i morgen tidlig og formentlig i de kommende dage. DSB oplyser, at man på hjemmesiden dsb.dk løbende vil opdatere med ændringerne – ligesom ændringerne hurtigst muligt vil fremgå af Rejseplanen.

123456789

Skriv et svar