Politiet er trængt ind i Ungdomshuset på Dortheavej
Københavns Politi meddelte klokken 23 onsdag aften, at situationen nu er under kontrol på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter.

Kort før klokken 23 gik politiet massivt ind i Ungdomshuset efter en lang aften med vold og ballade i forbindelse med en demonstration i anledning af 10 året for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Demonstrationen begyndte klokken 17, da omkring 1000 mennesker gik mod Nørrebro i en anmeldt demonstration. Ifølge Københavns Politi begyndte balladen i demonstrationen, da den nærmede sig Nørrebrogade og Jagtvej tidligere på aftenen. Flere banker og butikker har fået smadret ruder, ligesom der er blevet kastet sten og fyrværkeri mod politiet og antændt mindre bål.

Politiet, der var talstærkt tilstede med kampklædte betjente, valgte at gribe ind og opløse demonstrationen.

Demonstranter der var forsamlet på den tomme grund på Jagtvej 69, hvor det gamle Ungdomshus i sin tid stod, blev fjernet.

En del demonstranter fortsatte dog og politiet opløste igen demonstrationen. Herefter endte politi og demonstranter ved 20-tiden ved det nye Ungdomshus på Dortheavej, hvor der ifølge politiet, bl.a. blev skudt med slangebøsser og kastet sten og flasker mod betjentene.

Politiet afspærrede området omkring det nye Ungdomshus og det lykkedes tilsyneladende gennem dialog og pres, at få de resterende demonstranter, der opholdt sig i huset til at forlade det. I løbet af en lille time, kom demonstranterne ud i gruppe og lod sig registrere af politiet.

Kort før klokken 23 kunne politiet så indtage Ungdomshuset, hvor man vil se om der skulle være noget af interesse i forbindelse med efterforskningen af balladen.

123456789

Skriv et svar