20. april 2024
Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.

12 personer med tilknytning til forskellige bander i København er i dag blevet anholdt i koordinerede aktioner på Amager og i København N.

Aktionerne blev gennemført efter længere tids efterforskning.

Syv personer er anholdt og sigtet for drabsforsøg og medvirken hertil i en sag hvor der blev skudt mod en gruppe personer, som opholdt sig udendørs ved Riccos Kaffebar i Holmbladsgade på Amager. den 31. juli i år. To personer blev ramt af flere skud. Begge personer overlevede.

To af de omtalte syv anholdte er ligeledes sigtet for medvirken til drabsforsøg d. 7. november på parkeringspladsen ved Bella Centeret. Til den sag er yderligere anholdt to personer der sigtes for medvirken til drabsforsøget ved Bella Centeret. Der blev ved den lejlighed afgivet adskillige skud mod to personer, der befandt sig i en bil på stedet. Den ene person blev ramt af et af skuddene i overkroppen, men kunne sammen med kammeraten selv flygte i bilen fra stedet. Efter en kort flugt standsede de ved et supermarked, hvorfra der blev tilkaldt hjælp. Den sårede blev efterfølgende opereret og overlevede. Politi forventer, at der vil ske flere anholdelser i sagen.

Flere af de anholdte har i større eller mindre grad tilknytning til den bandegruppering der af politiet benævnes som ”Urbanplanen”.

21-årig anholdt for drabsforøsg i kiosk
En 21-årig mand med tilknytning til bandegrupperingen Loyal To Familia (LTF) er ligeledes i dag kl. 10.24 anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 19-årig mand den 27. oktober i år kl. ca. 01.20. Drabsforsøget skete i en kiosk på Bisiddervej i København NV. Offeret blev ramt af flere skud, og han blev kørt til Rigshospitalet, hvor han blev opereret. Offeret blev selv anholdt på hospitalet og siden varetægtsfængslet for besiddelse af en skarpladt pistol, der blev fundet i nævnte kiosk. Også i denne sag forventer politiet yderligere anholdelser.

To varetægtsfængslet for drabsforsøg
Henholdsvis den 25. november og den 4. december i år har Københavns Politi anholdt to mænd, begge medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia. De er begge varetægtsfængslede indtil videre til den 23. december 2016, sigtet for drabsforsøg forøvet den 19. november kl. 09.15 på gaden ud for Nordre Fasanvej 237, København N. En person blev ramt af to skud. Det er politiets vurdering at der havde været en forudgående uoverensstemmelse mellem de to fængslede og den forurettede på en nærliggende Cafè.

Fandt skarpladt pistol i bil
I nat standsede en politipatrulje fra Københavns Politi en personbil på Møllegade i København. I bilen sad to personer og da betjentene kiggede nærmere efter fandt de en sølvfarvet revolver med skarp ammunition i tromlen. De to personer på henholdsvis 21 år og 23 år, begge med relationer til Bandegrupperingen Loyal To Familia, blev anholdt og fremstilles i løbet af i dag i dommervagten.

– Det er glædeligt at vi efter ugers og måneders efterforskning nu har kunnet foretage anholdelser i en række af de mange sager om skyderi i det offentlige rum. Vi har arbejdet hårdt på at kunne stille disse folk til ansvar for deres handlinger, for den seneste tids skyderier på åben gade er selvsagt helt uacceptabel. Vi prioriterer det, og vi håber, at vi med dagens aktion har taget et stort skridt mod at få stoppet uvæsenet, siger vicepolitiinspektør, Torben Svarrer, afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.