Stor politiaktion mod indbrudskriminalitet på Sjælland
Foto: Politi.dk
Foto: Politi.dk
Politikredsene på Sjælland og Task Force Indbrud (TFI), som er den særlige enhed til bekæmpelse aforganiseret indbrudskriminalitet, har her til morgen indledt en målrettet og koordineret aktion med indsættelse af et stort antal politifolk mod udpegede personer, lokaliteter og områder med det formål at skabe størst mulig forstyrrelse i indbrudsmiljøet.

Baggrunden for dagens politiaktion er, at der efter nogle års fald, er sket en stigning på indbrudsområdet på Sjælland – især i Nordsjælland.

Aktionen lægger sig i kølvandet på en stribe efterforskninger og aktioner mod grupper af personer, der mistænkes for organiseret indbrudskriminalitet og hæleri. En del personer er allerede varetægtsfængslede eller dømte i disse sager. Det drejer sig både om herboende og tilrejsende kriminelle.

De enkelte politiaktioner i den koordinerede indsats på Sjælland styres efter en operationsplan, udarbejdet af TFI i tæt samarbejde med de fem sjællandske politikredse. Personale fra NEC (Nationalt Efterforsknings Center under Rigspolitiet) deltager i operationen, blandt andet i forhold til kommunikation med Europol.

– Bekæmpelse af indbrud i private hjem er et fokusområde for politiet. Bekæmpelsen sker både ved målrettet efterforskning mod grupper af organiserede kriminelle, men også ved aktioner som denne, hvor formålet er at ramme mere bredt, både operativt, forebyggende og efterforskningsmæssigt, siger Bent Isager-Nielsen, politiinspektør og leder af TFI.

Aktionsplanerne er udarbejdet på baggrund af analyser og oplæg i TFI og de enkelte politikredse og omfatter kontrolbesøg på kendte opholdsadresser og lokaliteter for omrejsende kriminelle, som for eksempel hoteller, vandrerhjem, campingpladser og flere private opholdsadresser.

Politiets nye system for automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) anvendes offensivt i dagens operation.

Derudover foretages der ransagninger af særlige adresser og anholdelse af personer, der kan mistænkes for indbrud.

123456789

Skriv et svar