Flere anholdt ved demonstrationer på Nørrebro
Mens politiet eskorterede den højreorientede demonstration som For Friheden (tidl. Pediga -red.) gennemførte, blev flere personer anholdt fra en moddemonstration, som bl.a. havde barrikaderet Dronning Louises Bro på Nørrebro i København.

For Friheden havde på bl.a. Facebook annonceret, at man ville starte demonstrationen klokken 12 på Israels Plads “med varm kakao, pebernødder og jødekager, og hører en tale” og man derefter ville gå i “juleoptog gennem Nørrebro”.

Moddemonstranterne fra No Pegida DK havde tidligere på dagen fået hængt to store bannere op i bydelen med teksten “Nørrebro mod racisme” og “Racister ud af Nørrebro”. Man ønskede at overtage det sted hvor For Frihed skulle starte deres demonstration.

Politiet var massivt til stede under demonstration og moddemonstration. Flere personer blev anholdt fra den anti-racistiske moddemontration.

Lørdag eftermiddag skrev gruppen på sin Facebook-side: “Godt kæmpet i dag! Vi beviste i dag at racister ikke er velkomne på Nørrebro! Hvis I har brug for retshjælp, eller har venner, der er blevet anholdte, så skriv til siden, så søger vi for, at kammerater bliver hentet på stationen.”

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.