Fra i dag jagter politiet julespritbilister
Foto: Rigspolitiet.
Foto: Rigspolitiet.

I dag starter politiets traditionelle landsdækkende spirituskontroller op mod julen.

Politiets fokus og kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Der vil også blive udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden.

Udover spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

De landsdækkende julespirituskontroller vil løbe frem til og med søndag den 18. december, oplyser Rigspolitiet.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2015 blev i alt 438 bilister sigtet for spirituskørsel og 416 for at være påvirket af narkotika eller medicin under kørslen. Derudover blev der registreret 108 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 29 ulykker, hvor føreren blev mistænkt for kørsel i narko- eller medicinpåvirket tilstand.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.