Godtgørelse til fyrede HK’ere efter skandalekursus
Samtlige HK’ere, der i maj blev fyret af Københavns Kommune efter et omstridt kursus, modtager nu en ekstra godtgørelse fra kommunen på i alt 740.000 kroner. Sagen har ført til en markant kulturændring i Københavns Kommune, lyder det fra HK Kommunal, der ser frem til, at affæren giver stof til eftertanke hos alle offentlige arbejdsgivere.

HK Kommunal har forhandlet en godtgørelse hjem til 13 nu forhenværende HK’ere i Københavns Kommunes økonomiforvaltning. Kommune skal slippe i alt 740.000 kroner til HK-medlemmerne, der i maj uden varsel blev fyret efter fem dages økonomikursus, som kursisterne ikke bestod ved en efterfølgende test.

I HK Kommunal Hovedstaden, der på de fyredes vegne har forhandlet godtgørelserne hjem med Københavns Kommune, er formand Winnie Axelsen helt igennem tilfreds med, at hendes fyrede medlemmer nu har fået et plaster på såret.

– Jeg er tilfreds med, at det er lykkes os at skaffe vores medlemmer en fuldt ud berettiget økonomisk kompensation. Dertil kommer, at de fyrede medarbejdes ofre ikke har været forgæves. Efter at vi har trådt på bremsen over for kommunens arbejdsgiveradfærd, er kulturen og samarbejdsklimaet i hvert fald i kommunens Økonomiforvaltning ændret væsentligt, siger Winnie Axelsen.

Samarbejdet mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og medarbejdere er ifølge formanden oppe i et helt nyt gear i forhold til tidligere.

– Et af vores mål har været, at den form for arbejdsgiveradfærd bliver lagt i graven for fremtiden. Både i Københavns Kommune og på andre offentlige arbejdspladser. Jeg håber virkelig, at denne sag har givet stof til eftertanke hos de offentlige arbejdsgivere, lyder det fra Winnie Axelsen.

I den forligstekst, der er blevet indgået mellem HK Kommunal og Københavns Kommune, hedder det blandt andet: ’Godtgørelsen ydes med henvisning til lang ansættelse og, at det ikke har stået tilstrækkelig klart, hvad et utilfredsstillende kompetenceudviklingsforløb ville betyde for ansættelsesforholdet’.

Ordlyden er ifølge Winnie Axelsen en indrømmelse fra kommunens side.

– Med forligsteksten får vores fyrede HK’ere oprejsning samtidig med, at den kommer meget, meget tæt på en egentlig undskyldning fra Københavns Kommunes side, siger formanden.

Københavns Kommune har nu udsendt besked til alle ansatte på tværs af forvaltninger om, at det at dumpe på et kursus ikke fører til fyring.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.