Politiet i aktion: Afslører joint-fabrik på Christiania
 Arkivfoto: Bruno Jargot (CC BY-SA 1.0)
Arkivfoto: Bruno Jargot (CC BY-SA 1.0)

Kort før middag indledte Københavns Politis Task Force Pusherstreet en aktion mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania.

Det skete efter en længerevarende efterforskning, hvor det er lykkedes politiet, at kortlægge et større netværk af personer, som systematisk har produceret flere end 140.000 joints i en periode halvanden måned til brug for videresalg i Pusherstreet.

”Joint-fabrikken” var placeret i et skur på Christianias område, og ifølge politiet har en større gruppe personer under ledelse af personer med tilknytning til Hells Angels og deres støttegruppe AK81 fremstillet de mange joints.

Politiet anholdt derfor ni personer omkring middagstid, som alle er sigtet for i forening, at have deltaget i og medvirket til fremstilling af de mange joints. En af de anholdte er en 30-årig dansk mand, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels Nomads. Herudover er anholdt yderligere en mand på 30 år med tilknytning til Hells Angels. De resterende syv personer er alle mænd i alderen 19-61 år, og har alle relationer til den organiserede hashhandel i Pusherstreet. Foruden de nu anholdte søges yderligere et antal personer, som har været en del af joint-produktionen.

Politiet er i øjeblikket ved at ransage på forskellige adresser i København – herunder Hells Angels Nomads klubhus i Siljangade. De anholdte vil onsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Dagens aktion er en lang række af aktioner, som Task Force Pusherstreet har rettet mod købere, sælgere og leverandører af hash til Pusherstreet.

– Dagens aktion bekræfter blot, at det er organiserede kriminelle, der står bag hashsalget i Pusherstreet, og i dette tilfælde forsyner sælgerne i Pusherstreet med færdigrullede joints. Vi har også kunnet konstatere, at selve produktionen foregår på Christianias område og er styret af personer fra Hells Angels. Vi håber selvfølgelig, at denne aktion, ligesom de andre der er rettet mod den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet, presser de kriminelle i en sådan grad, så det bliver sværere og sværere for dem at drive deres kriminelle forretning, siger leder af Task Force Pusherstreet, Dannie Rise.

– De gode kræfter på Christiania har tidligere været ude at sige, at det ville være en hjælp, hvis folk ikke købte hash på Christiania. Vi vil gerne igen sende et klart signal til sælgere og leverandører om, at politiet fortsætter efterforskningen af kriminaliteten i og omkring Pusherstreet, og at køberne på samme måde går en endnu sværere tid i møde, hvis de ønsker at fortsætte med at købe hash på Christiania. Der findes vel lige i øjeblikket ikke noget steder i København, hvor chancen for at blive snuppet af politiet er større end på Christiania, så vi forstår altså ikke, at folk endnu ikke har lært lektien siger Dannie Rise.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.