Peter Brixtofte er død
Farums tidligere borgmester, Peter Brixtofte er død.

Brixtofte var medlem af Folketinget for Venstre i årene 1973-1977, 1979-1981 og igen fra 1990-2005. Han var skatteminister i Poul Schlüters regering.

I 1978 blev han valgt til Farum Byråd og i 1985 blev han valgt som borgmester. Brixtofte blev en populær borgmester blandt mange Farumborgere. Det var bl.a. hans visioner for kommunen på sport og kulturområde, fodboldklubben Farum BK, computere til kommunens skoleelever, pensionist rejser og integration af de mange indvandrere, som var kommet til Farum.

Men den 6.februar 2002 ramlede hans verden sammen, da avisen B.T. i en række artikler afslørede kæmpe rødvinsregninger, overskridelser af det kommunale repræsentationsbudget, hemmelige lån, sammenblanding af kommunens og Farum Boldklubs økonomi, returkommission og vennetjenester. Flere medier fulgte op med flere afsløringer, der til sidst kostede Brixtofte jobbet som Farums borgmester.

Peter Brixofte blev ved både byret og landsret idømt i alt fire års fængsel for groft mandatsvig. Dommen i den såkaldte sponsorsag blev stadfæstet af Højesteret i 2008.

Peter Brixtofte afsonede to år.

I 1995 blev Peter Brixtofte udnævnt til Ridder af Dannebrog, men efter højesteretsdommen måtte han levere ridderkorset tilbage.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.