8 års fængsel for større våbenlager og narko
8 års fængsel – det var straffen til en 31-årig mand for besiddelse af flere skydevåben og handel med 1 kg kokain.

Den 14. oktober 2016 har et nævningeting i Retten i Glostrup idømt en 31-årig mand 8 års fængsel for at have opbevaret flere våben, herunder to maskinpistoler, i en kælder i en beboelsesejendom og ved at have opbevaret en skarpladt pistol i skellet mellem to ejendomme i Brøndby. Den 31-årige desuden dømt for at have købt og besiddet 1 kg kokain med henblik på videre­over­dragelse, hvoraf knap 350 gram blev fundet i en bil, som holdt parkeret i Smørum og endelig blev han dømt for at have besiddet og videreoverdraget 14 kg hash.

En jævnaldrende ven til den 31-årige blev også fundet skyldig i at have opbevaret våbnene i kælderen i beboelsesejendommen samt at have medvirket ved købet af de 1 kg kokain. Vennen, der var utilregnelig på grund af sindssygdom, blev idømt en behandlingsdom.

I forbindelse med den 31-åriges køb af kokainen deltog endvidere to ikke tidligere straffede mænd på henholdsvis 49 år og 42 år. Den 49-årige mand og den 42-årige mand blev fundet skyldige i at have formidlet kontakten mellem leverandøren af kokainen, som er uidentificeret, og den 31-årige køber af kokainen.

Den 49-årige mand og den 42-årige mand blev begge idømt 3 år og 6 måneders fængsel. Den 49-årige mand, som ikke er dansk statsborger, blev betinget udvist af Danmark.

De 31-årige og den jævnaldrende ven modtog dommen, mens den 49-årige og den 42-årige mand ankede dommen til frifindelse.

De fire mænd har været varetægtsfængslet siden december 2015 og skal fortsat være varetægts­fængslet.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.