29. marts 2024

Arkivfoto: Pixabay.com

Arkivfoto: 405459 / Pixabay

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gennemførte i går en stor og samlet aktion mod bordeller og massageklinikker i politikredsen.

Aktionen er sket på baggrund af en aktionsdag, som Europol har iværksat, med fokus på international menneskehandel og prostitution – og herunder særligt skærpet opmærksomhed på handel med mindreårige.

– Vores indsats er jo som nævnt en del af et fælles Europol-initiativ, og vi ved erfaringsmæssigt, at den her type kriminalitet ikke kun kan bekæmpes fra én politikreds men skal ses i den større internationale sammenhæng, siger politikommissær Bent Ludvigsen og fortsætter:

– Indsatsen sker som følge af vores overvågning af miljøet, og vi er i særdeleshed opmærksomme på eventuelle ofre for menneskehandel eller bagmandsvirksomhed i øvrigt. Under aktionen har vi tillige fokus på personer som måtte opholde sig ulovligt her i landet, og vi har af samme grund også folk med ud fra udlændingekontrolafdelingen, siger Bent Ludvigsen.

Formålet med aktionen er at skabe overblik over aktiviteterne i kredsen og få registreret aktører på bordeller og massageklinikker. Det skal hjælpe til at skabe klarhed og øget indsigt i, hvem der arbejder som prostituerede, og om de for eksempel har fået inddraget deres pas og fået forbud mod at forlade landet, og hvem der står bag og arrangerer menneskehandel og snupper overskuddet i miljøet.

I alt blev der truffet 29 personer, hvoraf de 18 var udlændinge fordelt på thailandske, polske, rumænske og svenske statsborgere.

– En polsk prostitueret kvinde blev anholdt og sigtet for ulovligt ophold i Danmark, og hun vil nu blive begæret udvist. Der var ikke andre forhold ved aktionen, der gav anledning til politiets indgriben, fortæller Bent Ludvigsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.