Fem unge dømt: Kastede brandbomber mod vidne og hendes familie
Fem mænd blev i dag ved Retten i Glostrup idømt fængselsstraf for i december sidste år at have kastet tre molotovcocktails – hjemmelavede brandbomber – ind i hjemmet hos en kvinde i Avedøre.

Kvinden havde forinden vidnet mod én af de fem tiltalte under en retssag, hvor han blev dømt. Ud over kvinden, var hendes mindreårige datter, hendes kæreste og en barnepige på besøg i hjemmet.

I livsfare
Der opstod ikke brand, da benzinen ikke blev antændt, men retten vurderede ud fra sagens beviser, at personerne i hjemmet havde været i overhængende livsfare.

De fem mænd der er i alderen 17 – 20 år blev straffet med fængsel i mellem 2 år og 6 måneder og 3 år og 6 måneder.

– Jeg er tilfreds med, at retten har fundet alle de tiltalte skyldige i at have forsøgt at sætte ild til gerningsstedet, og at retten var enig med Anklagemyndigheden i, at det var den grove bestemmelse om brandstiftelse i straffelovens der skulle bruges, udtaler anklager David Haahr.

For flere af de tiltalte, var der tale om fællesstraf med tidligere domme. Tre af de tiltalte ankede dommen på stedet, mens én tog betænkningstid og den sidste modtog dommen. De blev alle fortsat varetægtsfængslede efter dommen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.