28. marts 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/janeb13/">janeb13</a> / Pixabay

Arkivfoto: janeb13 / Pixabay

Der bliver prustet og stønnet af stadig flere danskere i fitnesscentrene. Fitness er nu blevet så stort, at 30 procent af danskerne siger, at de dyrker fitness. Dermed har det overhalet løb på 2. pladsen. Det skriver Søndagsavisen.

– Fitness appellerer bredt. Det er både for motionisten, den overvægtige, som gerne vil tabe sig, og personen med en skade, som gerne vil genoptræne, siger Trygve L. Asserhøj, analytiker ved Idrættens Analyseinstitut til Søndagsavisen.

I en undersøgelse, som Idrættens Analyseinstitut står bag, fremgår det, at der er en generel stigning i sportsgrene, der ligesom fitness kan tilrettelægges af den enkelte selv. Det gælder eksempelvis løb, mountainbiking og crossfit.

– Den kommercielle idræt er rigtig god til at udfylde huller i hverdagen, hvor foreningsidrætten omvendt kræver, at man tilpasser sin hverdag efter den. Fleksibilitet er noget, som rigtig mange i undersøgelsen angiver som værende vigtigt, og derfor vinder fitness frem, siger han.

Men selvom forenings-idrætten er på en mindre retræte, så viser undersøgelsen ifølge Trygve L. Asserhøj, at den stadig kan noget særligt.

– Medlemmerne i foreningerne er ofte personligt engagerede på en anden måde, end man er i et fitnesscenter. Det gør, at de i højere grad møder mennesker på tværs af sociale klasser gennem idrætten. Og det er med til at skabe tillid mellem mennesker, at man møder andre, som ikke ligner en selv, siger han.

Faldet i de klassiske idrætsgrene bidrager til, at den overordnede idrætsdeltagelse falder for første gang siden 1964.

I 2011 dyrkede 64 procent idræt mod 61 procent i dag. Ligeledes gælder det, at voksne danskere dyrker færre aktiviteter, end de gjorde ved de seneste undersøgelser i 2007 og 2011.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.