29. marts 2024

Netavisen Sjælland har 10 års fødselsdag. Foto: <a href="https://pixabay.com/users/torben7400/">torben7400</a> / Pixabay

Netavisen Sjælland har 10 års fødselsdag. Foto: torben7400 / Pixabay

Netavisen Sjælland kan i disse dage fejre sin 10 års fødselsdag. I internetsammenhæng er det en pæn alder.

Den 5. august 2006 blev den første artikel lagt på Netavisen Sjælland og siden da, har Netavisen Sjælland leveret både store og små nyheder fra Sjælland og øerne.

– Idéen til Netavisen Sjælland kom midt i snakken om den forestående gratisavis krig i sommeren 2006. Og vi var faktisk ude før gratisaviserne kom på gaden. Ikke at vi ville konkurrere med dem, men vi var da alligevel nok inspireret af den tumult, som det skabte på avis og nyhedsmarkedet, siger grundlægger og ansvarshavende redaktør på Netavisen Sjælland, Rolf Larsen.

– Vi ville gerne levere mere lokale nyheder fra hele vores dækningsområde og det koncept har vi holdt fast i gennem alle ti år. Der er ikke mange landsnyheder, som finder vej til vores avis, med mindre vi kan give det et lokalt eller regionalt tvist.

At det netop er de lokale nyheder Netavisen Sjælland satser på, er et helt bevidst valg, fortæller redaktøren:

– Der er andre medier som dækker landsnyhederne – og som gør det bedre end vi har kunnet. At vi så har fået en søster avis, nemlig 365nyheder.dk, som dækker både ind- og udlandsstoffet, er en anden historie, men landsnyhederne får heller ikke i en overskuelig fremtid nogen større plads i Netavisen Sjælland, det er jeg sikker på.

Ti år på nettet er lang tid
Ti år er der gået siden den første artikel blev lagt på Netavisen Sjælland og dermed er der i internetsammenhæng tale om “en gammel dame”. Mange medier er kommet og gået på internettet i de ti år, men Netavisen Sjælland har holdt ved.

– Man skal ikke lade sig snyde af, at ‘hun’ er en ‘gammel dame’. Vi har formået at udvikle og fornye os, indgå nye samarbejder og i det hele taget holdt ‘hende’ ung og frisk hele vejen igennem.

– Så selvom ti år er lang tid på internettet, så ser jeg ikke noget i krystalkuglen, der siger, at Netavisen Sjælland ikke også er her om ti år. Så længe vi kan få idéer og udvikle os, så længe er der også plads til Netavisen Sjælland, slutter redaktøren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.