Fodboldtræner dømt: Krænkede 30 år yngre fodboldtalent
Arkivfoto: AnnRos / Pixabay

En 52-årig mandlig fodboldtræner fra Midtsjælland er blevet i dømt et års fængsel for adskillige tilfælde af forskellige seksuelle krænkelser mod en 30 år yngre pige, som han var træner for.

Dommen faldt torsdag ved Retten i Roskilde.

I perioden fra 2009-2011 udsatte den nu 52-årige mand fra Midtsjælland en 30 år yngre pige for adskillige tilfælde af forskellige seksuelle krænkelser, hovedsageligt foretaget i hans bil. Pigen var på det tidspunkt mellem 15 og 18 år.

Retten i Roskilde fandt pigens forklaring troværdig og lagde vægt på, at den 52-årige groft havde misbrugt det tillidsforhold, der bestod imellem ham og pigen, samt at han var ældre og mere erfaren og havde brugt dette til at presse hende ud i situationer, hvor overgrebene kunne foregå.

– Det er jo i Danmark ikke ulovligt at have et seksuelt forhold til en ung kvinde på over 15 år, uanset om der er en stor aldersforskel mellem parterne. I denne sag var situationen dog den, at den unge kvinde blev presset psykisk til at indlade sig i et seksuelt forhold med den 52-årige mand, fordi han brugte sin højere alder og større livserfaring samt det helt særlige tillidsforhold, der bestod mellem dem, til at kontrollere og manipulere pigen ind i et seksuelt forhold, som hun ikke ønskede. Jeg er meget tilfreds med, at retten i dag har statueret, at det er helt uacceptabelt, siger anklagerfuldmægtig Lise Møller Frandsen.

Den 52-årige blev idømt et års fængsel, samt at han skulle betale torterstatning på 60.000 kr. til pigen. Han har anket sagen til landsretten.

123456789

Skriv et svar