Ingen s-tog mellem Hundige og Åmarken
Bane Danmark er ikke færdige med arbejdet på Køge Bugt-banen og det betyder, at der ikke kører tog mellem Hundige og Åmarken alligevel.

Strækningen skulle ellers være åbnet i dag efter at have været lukket i forbindelse med Banedanmarks omfattende fornyelse af Køge Bugt-banen.

Arbejdet på strækningen er desværre forsinket, da der har været problemer med at nå og afprøve tilkoblingen af S-banens sikkerhedssystem, HKT, der overvåger S-togene.

Det betyder, at S-togene fortsat vil være erstattet af togbusser mellem Køge, Hundige og Åmarken.

-Vi kan desværre ikke køre tog fra onsdag morgen på strækningen mellem Hundige og Åmarken, fordi det ikke er muligt at nå at tilkoble og efterfølgende afprøve HKT-systemet, som er det system, der overvåger S-togene. Derfor ville det være sikkerhedsmæssigt uforsvarligt at åbne for togtrafik, hvorfor åbningen af strækningen er udskudt, siger Tom Møller Rasmussen, projektchef i Banedanmark.

– Når vi arbejder i døgndrift er vi ekstra sårbare over for udfordringer i tidsplanen. Vi har været udfordret af vejrlig, hvorfor vi har indkaldt ekstra mandskab. Vi har arbejdet intensivt for at indhente den tabte tid, men vi kan alligevel konstatere, at vi desværre bliver lidt forsinkede i forhold til at åbne sporet planmæssigt. Jeg vil gerne beklage over for passagererne og naboerne for de ekstra gener, forsinkelsen medfører.

Banedanmark vil komme med en prognose i løbet af onsdagen for, hvornår togtrafikken mellem Hundige og Åmarken genoptages.

Sådan sker trafikafviklingen
Linje A : Åmarken – Hillerød: 10 min drift i dagtimerne og 20 min i aften timerne.
Linje E kører hele dagen i 20 min drift mellem København og Holte og stop ved alle stationer.
På strækningen mellem Køge og Åmarken, kører alle Togbus-linjer på nær én. Den lilla Togbus mellem Solrød Strand og Åmarken kører ikke.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.