29. marts 2024

Københavns Politi anholdt i går en 22-årig pakistansk statsborger for forsøg på manddrab begået mod en fængselsbetjent d. 18. juni sidste år.

Manden har fast bopæl i Danmark og er kendt som medlem af banden Loyal to familia (LTF).

Han er nu sigtet for – sammen med andre –at have overfaldet en fængselsbetjent med hensigt om at dræbe. Ved overfaldet, der fandt sted, da fængselsbetjenten netop havde fået fri fra arbejde, blev der benyttet slagvåben og kniv. Overfaldet var af så grov karakter, at fængselsbetjenten var i livsfare.

Det er blandt andet oplysninger fra bandemiljøet og henvendelser fra borgere på baggrund af en efterlysning, der blev udsendt den 27. juni 2016, der har ført til anholdelsen.

– Sagen betragtes som en særdeles grov sag. Den indeholder en lang række skærpende omstændigheder, idet drabsforsøgene er begået af flere gerningsmænd i forening, mod personer beskyttet af Straffelovens § 119, dvs. offentligt ansatte, og det er tillige politiets vurdering at der er gået en grundig planlægning forud for episoden. Vi er derfor meget tilfredse med de fremskridt, der foreløbig er gjort i efterforskningen, blandt andet med offentlighedens hjælp. Vi hviler dog ikke på laurbærrene. Vi arbejder nu hen mod yderligere anholdelser i sagen. Den slags angreb mod kriminalforsorgens ansatte er helt uacceptable i et velfungerende retssamfund, siger politikommissær Bjarke Dalsgaard Madsen, Københavns Politi.

Manden blev anholdt i Vestre Fængsel, hvor han var indsat til afsoning i en anden sag. Han vil blive fremstillet i Dommervagten senere i dag med begæring om varetægtsfængsling. Der vil bliver begæret lukkede døre ved fremstillingen.

Den 22. marts 2016 blev endnu en fængselsbetjent overfaldet, da han fik fri fra arbejde. Denne sag er fortsat under efterforskning. Politiet hører gerne fra borgere, som måtte have informationer i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.