Nu kan Vordingborg tilbyde kultur på recept

Arkivfoto: DarkoStojanovic / Pixabay

Arkivfoto: DarkoStojanovic / Pixabay


Vordingborg Kommune er en af de fire kommuner som fremover kan tilbyde kultur på recept.

Sammen med Aalborg, Nyborg og Silkeborg kommuner søgte Vordingborg Kommune satspuljen Kultur på Recept, som blev opslået i marts i år med det formål, at give kommunerne mulighed for at udvikle og gennemføre kulturelle aktiviteter til langtidssygemeldte borgere.

Dermed kan kommunen indtil udgangen af 2019 tilbyde kulturelle tilbud til borgere med let til moderat depression, stress og angst.

Sundhedsstyrelsen har i alt udmøntet syv millioner kroner til de fire kommuner.

– Det bliver interessant at se, hvordan og om det er muligt for de fire kommuner at få kulturelle tilbud til at indgå som en del af det forløb, man tilbyder langtidssygemeldte borgere, siger projektleder i Sundhedsstyrelsen Tue Kristensen.

Med udgangspunkt i erfaringer fra Region Skåne skal kommunerne afprøve, hvordan kulturelle aktiviteter kan indgå i de kommunale forløb, der bliver tilbudt langtidssygemeldte borgere med let til moderat depression, stress og angst. De erfaringer, der kommer ud af arbejdet, skal bruges til at udarbejde en model for, hvordan kulturelle aktiviteter kan indgå i rehabiliteringen af borgere i en dansk kontekst.

– Vi forventer at kunne høste nogle erfaringer fra pilotprojektet, som andre kommuner kan bruge som inspiration til, hvordan de kan organisere og tilbyde kulturelle aktiviteter til langtidssygemeldte borgere, siger Tue Kristensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.