Holbæk: Borgere og medarbejdere vil mærke besparelser – byrådsmedlemmerne slipper
Et flertal af byrådet i Holbæk Kommune vedtog onsdag besparelser for 35 millioner kroner. Besparelser, som borgere og medarbejdere ifølge borgmesteren kommer til at mærke. Men samtidig stemte de nej til et forslag om selv at gå ned i løn.

En forventet overskridelse af serviceudgifterne for i år og et for højt forbrug sidste år var baggrunden for, at byrådet skulle finde nye besparelser, da de allerede planlagte ikke har leveret de nødvendige besparelser.

Derfor måtte byrådet igang med at finde de nødvendige besparelser.

Byrådet endte med at vedtage besparelser for 35 millioner kroner og borgmester Søren Kjærsgaard lægger ikke skjul på, at en del af forslagene vil kunne mærkes på servicen:
– Vi er nødt til at træde på bremsen, og derfor vil nogle af forslagene kunne mærkes af borgere og medarbejdere, siger borgmesteren.

– Der er ikke nogen, der ønsker at foretage udgiftsreduktioner, men vi skal overholde budget 2016. Folketinget har fastsat en økonomisk ramme for, hvor mange penge kommunerne som et hele må bruge på service. Hvis vi er med til at overskride den grænse, får vi en økonomisk sanktion, der vil belaste budget 2017, siger Søren Kjærsgaard og tilføjer:

– Det er et grundvilkår for de danske kommuner, at vi skal gøre tingene for færre penge. Det gælder ikke bare i år, men også de kommende år.

Slipper selv for besparelser
Inden det store sparekatalog skulle vedtages, havde Enhedslisten fremsat et forslag om en sænkning på 10% i forhold til det vederlag, som de enkelte byrådsmedlemmer modtager i dag.

Forslaget fik opbakning fra Enhedslistens egne to byrådsmedlemmer, et medlem fra De Radikale og et medlem fra Socialdemokraterne.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.