Tre rumænere dømt for bedrageri og udvist
Tre rumænske mænd blev i går ved Retten i Helsingør dømt for bedrageri og forsøg på bedrageri ved at lade som om, at de samlede ind til handicappede børn og et center til døve og stumme.

Bedrageriet fandt sted den 13.juni omkring middagstid i Nivå Centret. Ifølge et vidne, som kontaktede politiet, foregav mændene selv at være døve og stumme, når de henvendte sig til folk.

Til politiet forklarede mændene at pengene hverken skulle bruges på handicappede børn eller et center for døve og stumme, men derimod bruges til at betale for at komme videre til Sverige.

De tre mænd på henholdsvis 25, 26 og 28 år blev straffet med fængsel i 30 dage og udvist samt pålagt et indrejseforbud i 6 år.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var tale om egentligt bedrageri og ikke bare tiggeri. Det var organiseret, og de rumænske mænd havde et indsamlingspapir med et handicaplogo på et clipboard, som de fremviste til handlende for at få doneret penge. Pengene skulle dog ikke bruges til handicappede børn og et center for døve og stumme, men skulle derimod finansiere mændenes tur videre til Sverige, fortæller anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Alle tre mænd modtog dommen.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.