Ung mand død efter punk-koncert i Den Grå Hal
En ung mand mistede onsdag nat livet, efter at han havde været til koncert med det amerikanske punk rock-band NOFX i Den Grå Hal på Christiania.

Den Grå Hal og Amager Bio oplyser i en pressemeddelelse, at koncerten med amerikanske NOFX var udsolgt med lidt over 1.000 gæster. Publikum var aftenen igennem meget aktive foran scenen og, at det er normalt ved punk-koncerter og enkelte gæster fik nogle mindre knubs, herunder en blodnæse.

“Vi er vant til at håndtere denne type koncerter og havde aftenen igennem 10 personer dedikeret til at tage sig af publikum ved scenen. Hovedparten af vores folk er uddannede vagter“, står der i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at episoden, hvor afdøde kom til skade skete ca kl. 22.50, da der ikke længere var musik og alt lys var tændt i salen.

“Afdøde står i kø til garderoben, da han får et ildebefindende og falder bagover, hvor han slår hovedet mod gulvet og mister kortvarigt bevidstheden. Andre gæster og personale er hurtige til at hjælpe, herunder en gæst, der identificerer sig som læge. Der ringes 112 og afdøde føres udenfor i frisk luft. Alarmcentralen vurderer, at det ikke er nødvendigt at sende en ambulance, da han på dette tidspunkt er i bedring og ikke selv ønsker at tage med en ambulance. Det aftales med alarmcentralen at ringe op igen, hvis situationen forværres. I løbet af de følgende tre kvarter er der kontinuerligt opsyn med afdøde, der til sidst føler sig så frisk, at han gerne vil hjem. Under forsikring om, at der i hans hjem vil være venner til at tage sig af ham, bliver han fulgt til bussen.

Som vi er orienteret, tager han direkte hjem og går i seng, hvor han sover ind i løbet af natten.”

Tjekker op på rutiner
Dødsfaldet, der beskrives som “tragisk” giver anledning til selvransagelse og spørgsmål på det populære musiksted:

“Vi er allerede i gang med at vurdere, om vi skal ændre procedurer og rutiner i forbindelse med afvikling af koncerter. Derudover er vi naturligvis i dialog med relevante myndigheder”.

Og:

“Vi vil naturligvis fortsat være i dialog med myndigheder og afdødes familie, i det omfang vi kan være behjælpelige. Som allerede nævnt gennemgår vi desuden egne rutiner og procedurer, for at vurdere om vi kan gøre mere, så en tragisk ulykke som denne aldrig gentager sig”, står der i pressemeddelelsen.

Punkband mindes afdød
Bandet, NOFX, som spillede i Den Grå Hal, inden den fatale ulykke efter koncerten, minder afdøde på deres Facebookproil.

Det sker med ordene:

“Det her er samuel. Han var 20. han slog hovedet på jorden i vores show i København. Han fik kvalme og var svimmel, men besluttede at gå hjem og sove. Han vågnede ikke op igen. Vores hjerter går ud til hans mor og venner.
Samuel’s mor vil gerne give denne advarsel til andre “usårlig” unge:
Hvis du er fuld og slog hovedet, gå ikke i seng uden at få det tjekket. Lad ingen af dine venner gå alene hjem efter et fald eller slag i hovedet.
Pas på jer selv og hinanden.
Kloge ord.”

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.