18. april 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/JensPeter/">JensPeter</a> / Pixabay

Arkivfoto: JensPeter / Pixabay
Boligpriserne er for alvor begyndt at stige i områder som Bispebjerg, Bellahøj og Brønshøj, der tidligere kun oplevede moderate prisstigninger. Nu er Husum og Emdrup de eneste områder, hvor priserne endnu ikke er på himmelflugt. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

De københavnske boligpriser er de seneste år steget kraftigt, men det har især været i de centrale områder i hovedstaden, at priserne er skudt i vejret. De seneste halvandet år har prisstigningerne dog spredt sig fra de indre bydele og helt ud til Bispebjerg, Bellahøj og Brønshøj.

– Ved udgangen af 2014 kunne vi se, at bydelene fra Frederiksberg N, Nørrebro og Østerbro og indad mod centrum havde oplevet store prisstigninger det seneste år. Nu er grænsen rykket længere udad, og Vanløse, Brønshøj, Bellahøj og Bispebjerg har haft prisstigninger på over 12,5 procent det seneste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Husum og Emdrup er de næste i køen
Husum og Emdrup er de eneste af de københavnske bydele, hvor priserne endnu ikke er steget så markant som i resten af hovedstaden. Men sådan bliver det formodentlig ikke ved med at være.

– Der er stor sandsynlighed for, at priserne også her vil stige inden for et til to år. Tilflytningen til hovedstaden er konstant, og der er en evig efterspørgsel efter boliger – især de billige. Alle de dyre nybyggerier ved Nordhavn, Ørestad og Islands Brygge hjælper ikke den studerende, der skal have en billig bolig, siger Birgit Daetz.

Køber man en studiebolig i Husum eller Emdrup og beholder den i hele studietiden, er der en god sandsynlighed for, at den kan sælges igen med gevinst efter endt studie.

Sådan har salgspriserne udviklet sig i Københavns bydele
Salgspriserne i bydelen Indre By er det seneste år steget med mindre end fem procent, og også Christianshavn og Øster- og Vestervold har kun oplevet moderat stigende priser det seneste år. Det skyldes, at priserne i disse områder i tidligere år er steget så meget, at kurven nu er fladet ud. I Nordhavn og Ørestad, der er områder med meget nybyggeri, er priserne mere stabile end i områderne med mange ældre boliger, der i høj grad bliver påvirket af den generelle prisudvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.