29. marts 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/JonKline/">JonKline</a> / Pixabay

Arkivfoto: JonKline / Pixabay
Regeringen vil gøre elregningen billigere ved at fjerne den såkaldte PSO-afgift. Men selvom det umiddelbart lyder tillokkende, tyder alt på, at den billigere elregning bliver en klar underskudsforretning i de danske hjem. Det skriver Søndagsavisen.

For en gennemsnitsfamilie kan det ende med et tab over 1200 kroner om året efter skat.

Årsagen er, at regeringen efter alt at dømme vil finde størstedelen af pengene til at skrotte PSO-afgiften ved at hæve skatten i bunden.

– Langt de fleste danskere kommer til at tabe på det her. Der kan selvfølgelig være familier med et meget højt strømforbrug, hvor regnestykket ser lidt bedre ud. Men generelt vil det betyde færre penge mellem hænderne for langt de fleste, siger Thomas Lynggaard Germann, senioranalytiker i Arbejdernes Landsbank, der har foretaget beregningerne for Søndagsavisen.

Beregningen tager udgangspunkt i, at bundskatten hæves med 0,31 procentpoint samt at personfradraget sættes ned med 1.200 kroner – sådan som det er blevet foreslået af Skatteministeriet i en analyse.

Det medfører, at en familie med en bruttoindtægt på 750.000 kroner om året skal betale 2.650 kroner mere i skat end i dag. Omvendt slipper familien så 1.450 kroner billigere på elregningen. Det giver dog stadig 100 kroner mindre om måneden efter skat – eller 1.200 kr. om året.

PSO-afgiften betales ikke kun af danske husstande, men også ude i virksomhederne. De bliver de store vindere, når pengene findes ved at hæve bundskatten.

– Når man kigger umiddelbart på det, så er det dansk erhvervsliv, der får en ordentlig lettelse, som de danske forbrugere så skal betale for, siger Thomas Lynggaard Germann til Søndagsavisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.