18. april 2024

Rødovre tabte hjemme mod Birkerød. Foto: Steffen Petersen.

Der blev kæmpet om pointene, da Rødovre lørdag fik besøg af Birkerød på banen ved Elstedvej i kvindernes 1. division.

Begge hold havde brug for pointene en sejr giver og fra start forsøgte Birkerød at stresse Rødovre, der dog fandt løsninger på presset.

Begge hold havde muligheder i det første kvarter via hjørnespark og omstillinger – uden det dog blev til noget alvorligt. Ikke før Rødovre fejlpassede og Birkerøds Cecilie Agergaard Sørensen kunne drøne mod målet og spille bolden videre til Cecilie Bergholdt, der sendte bolden i Rødovres mål til 0-1.

Birkerød har flere gode spil ind bag Rødovres forsvar, men får ikke rigtig udnyttet mulighederne.

Hen i mod slutningen af 1. halvleg blev Rødovre tilkendt et frispark ca. 4 meter fra straffesparksfeltet. Malene Larsen tog sparket, men fik sendt bolden lige over målet. Tre minutter før pausen havde Rødovre igen en stor mulighed, da Stine Stine Hansen fandt den rutinerede Heidi Christoffersen der headede bolden lige over målet uden for keeperens rækkevide.

Efter pausen kom Rødovre ud med en ny energi, som rystede Birkerød og hjemmeholdet fik presset gæsterne længere tilbage på banen. Rødovre havde flere gode chancer, men der manglede kvalitet i afslutningen.

Birkerøds få forsøg i halvlegen var ikke rigtigt farlige og ti minutter før tid, var den indskiftede Mia Lund tæt på at udligne for Rødvore, da hun hamrede bolden på overliggeren.

Da dommeren fløjtede kampen af, kunne Birkerød trække sig fra kampen med en sejr på 0-1.

Målsocrer Cecilie Bergholdt måtte i øvrigt afhentes i ambulance fordi hendes albue var gået af led efter en duel om bolden, hvor hun endte som skinken i en Rødovre-sandwich og landede uheldigt.

Cheftræner: 1. halvleg er smidt i skraldespanden
Efter kampen sagde Rødovres cheftræner Steffen Petersen:

– I 1. halvleg kommer vi ikke ordentlig i gang, og det bliver på Birkerøds præmisser det første kvarter. Hvilket der slet ikke var nogen grund til, da vi gav alt for mange bolde væk. Så sker der det, at de udnytter en fejl i forsvaret, og bum så er vi bagud!

Men fejlene i 1. halvleg er der nu slået streg over:

– 1. Halvleg har vi talt om i omklædningsrummet og smidt i skraldespanden, mere er der ikke at sige om den, siger cheftræneren, der er tilfreds med spillet i 2. halvleg.

Steffen Petersen er dog ikke i tvivl om, hvad der skal til for at begå sig i 1. division:

– Vi skal fortsætte med den iver vi slutter kampen af på, samt huske at point kommer ikke af sig selv. Man skal investere individuel energi, attitude, passion, positivt kropssprog, og være indstillet på at arbejde ben hårdt kollektiv for at point på tavlen! Så skal det nok komme og det er jeg ikke i tvivl om, da vi har et godt hold med god rutine, besiddelse af modenhed, men stadig også den frækhed og koldblodighed der skal til for at være med i 1. Division.

Rødovres næste kamp er den udsatte kamp mod topholdet Greve IF. Den spilles på torsdag d. 12. maj kl. 19.00 på Greve Stadion.

Birkerøds damer kan puste ud, de skal nemlig sidde over og spiller først deres næste kamp i Fælledparken den 21. maj mod Østerbro IF. Den kamp spilles kl. 15.00.