Virus vikarierer for Orø-færgen
Færgen Virus - her fanget på Holbæk Fjord - skal vikariere i de kommende dage for den ordinære Orø-færge. Foto: Rolf Larsen.
Færgen Virus – her fanget på Holbæk Fjord – skal vikariere i de kommende dage for den ordinære Orø-færge. Foto: Rolf Larsen.
I dag sejler færgen Orø afsted på værft – og så skal den lille færge Virus vikariere imens.

De omkring 800 beboere på Orø midt i Isefjorden må undvære deres almindelige færge til Holbæk i de kommende dage, for den skal afsted på sit årlige værft besøg og tjekkes igennem.

Almindeligvis betyder det så, at der ikke sejler nogen færge mellem øen og Holbæk, men at der i stedet indsættes busser, som så sejler med en trækfærge til Hammer Bakke i Hornsherred og derfra kører til Holbæk. Men i år er det lidt anderledes, for Orø-Holbæk overfarten har nemlig valgt at hyre den lille færge “Virus” til at sejle som “vikar”, så man kan følge sejlplanen.

“Virus” sejler normalt forskere og andre medarbejdere til og fra de virussikrede laboratorier under DTU Veterinærinstitut på øen Lindholm i Stege Bugt. Den har ikke mulighed for at tage biler med om bord, men der er plads til gående og cykler. Derfor må rejsende til og fra Orø i de kommende dage tage trækfærgen – Østre Færge – via Hammer Bakke, hvis de vil have bilen med.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.