I dag åbner Tivoli
I dag åbner Tivoli i København og den gamle have byder på et væld af oplevelser og koncerter sommeren over. Foto: Tivoli.
I dag åbner Tivoli i København og den gamle have byder på et væld af oplevelser og koncerter sommeren over. Foto: Tivoli.

I dag slår Tivoli i København portene op til endnu en sæson – en sæson, som har mange spændende ting at byde på.

Med 230 koncerter, et rekordstort event-program, nye forestillinger, Price’s Diner og verdenspremiere på 3-i-1-forlystelsen Fatamorgana, har Tivoli et godt udgangspunkt for at få en flot besøgt sommersæson.
Der er musik alle ugens dage, herunder 24 gange Fredagsrock, 65 klassiske koncerter og en musikalsk nyhed for børn.

Når Tivoli åbner i dag vil Carstensens gamle have være iklædt forårets farver og snart folder 85.000 tulipaner sig ud. Tivoli-Gardens Tambourkorps spiller ved Hovedindgangen op til kl. 11, hvor portene åbnes.

Sommersæsonen er Tivolis største sæson og byder i 2016 på 173 åbningsdage. I 2015 besøgte 3,1 mio. gæster Tivoli i sommersæsonen, svarende til ca. 66% af det samlede gæstetal i 2015 på i alt 4,7 mio. gæster.

– Vi ved, at vind og vejr har stor betydning for besøgstallet, men med flere store nyheder har vi et godt udgangspunkt for at give vores gæster nogle unikke oplevelser. Vi har investeret 50 mio. kr. alene i Orient området med den kommende Fatamorgana forlystelse. Derudover fyldes Tivolis scener af musik, Tivoli Revyen, fra Fredagsrock og klassiske koncerter til premiere på Dronning Margrethe og Oh Lands udgave af Askepot på Pantomimeteatret. Det og meget andet skal sammen med de mange muligheder for at spise godt i Haven bidrage og understøtte vores strategi om fortsat at udvikle os fra sæsonvirksomhed til helårsvirksomhed, siger Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst.

Tivolis musikuge folder sig ud
Denne sommer vil der være næsten dobbelt så meget musik i Haven, som i 2015. På udendørsscenerne kan der hver dag opleves alt fra jazz, folk, klassisk til pop-talenter. For 20. år i træk tager Tivoli hul på et stort Fredagsrock-program. Publikum kan udover højere lyd se frem til et program, der spænder fra Kim Larsen over de amerikanske søstre Haim til den verdenskendte DJ Tiësto. Der bydes på alt fra Danmarks popdarling Christopher over det franske electronica band Air til Dizzy Mizz Lizzy, der har klassikerstatus i dansk rock.

TopGunn og Noah åbner programmet med den første af i alt ti dobbeltkoncerter den 15. april kl. 22.00.

Dans og events
Dronning Margrethe har takket ja til udfordringen om at designe kostumer til eventyret om Askepot på Pantomimeteatret, hvor der er premiere den 25. juni. Det sker i samarbejde med en af tidens mest profilerede danske musikere, Oh Land, og den russiske koreograf Yuri Possokhov. I år præsenterer Tivoli det største eventprogram nogensinde. I løbet af sommersæsonen er der over 40 events lige fra Kaninens Dag og Champions League finale over skatershows til loppemarked og Musikskolernes Dage.

Ny 3-i-1-forlystelse

Den 28. april åbner Tivolis nyeste forlystelse, Fatamorgana, der indeholder tre forlystelser i en. I bunden af forlystelsen kan små krudtugler boltre sig i en børneforlystelse, der har fået navnet MiniMorgana. Det er små-radiobiler designet som sjakaler og kaniner og de står klar til brug nu.

På anden etage er der etableret en kombiforlystelse, der involverer både en vild oplevelse og en lidt mindre vild. I den hurtige gulvløse udgave sidder passagerne i en ring med ryggen mod centrum og bliver med 2,5G kraft slynget rundt samtidig med at hele konstruktionen med de fire arme roterer rundt om tårnet. I den mindre vilde udgave af Fatamorgana sidder gæsterne to i hver gondol, den ene bag den anden. Her roterer vognene i moderat tempo så G-påvirkningen bliver familievenlig. Turen byder udover på sus i maven også på en flot udsigt over Tivoli Søen og København.

Fatamorgana vil med sit 45 meter høje tårn, afsluttende med et minaretinspireret spir, blive et nyt pejlemærke i Tivoli.

Nye Tivoli øl skal sætte Carstensens Have på verdenskortet
Bryggerivirksomheden Royal Unibrew, som er blandt Skandinaviens største øleksportør og Danmarks næststørste bryggeri, har udviklet en serie nye øl i samarbejde med Tivoli. De tre første øl lanceres under navnet Tivoli Brew i hele Norden samt på det internationale marked. De tre øl lyder navnet Golden Tower IPA, Vienna Note Pils og Rose Leaf Amber Ale. Brygmesteren har ladet sig inspirere af Tivolis botaniske kendetegn og honning fra Havens egen biavl har også sneget sig ind i opskrifterne. Se selvstændig PM på vedhæftede fil

Brdr. Price åbner ny restaurant og ny lejer flytter ind i Grøften
Brødrene Adam og James Price åbner endnu en restaurant i Tivoli. Denne gang bliver det en diner i bygningen, hvor Divan 1 lå. Price’s diner bliver en fordansket udgave af det klassiske, amerikanske diner-køkken, og byder på forskellige former for hotdogs, sandwiches og burgere.

I Tivolis mest ikoniske, velbesøgte og 140 år gamle restaurant, Grøften, rykker den nye restauratør og tv-kok Jacob Elkjær ind. Han kommer med 15 års erfaring som selvstændig restauratør i baggagen. Han lægger vægt på at fortsætte Grøftens traditioner med danske råvarer og personligt værtsskab.

Tivoli Revyen i Glassalen
Niels Olsen og Bodil Jørgensen er igen sammen i Tivoli Revyen 2016, og er klar til en top-sommer i Glassalen. Der skal både grilles, spiddes og grines af kendte og ukendte. For der er sket rigtig meget herhjemme og i udlandet siden sidste sommer, som alt sammen trænger til at komme en tur i humørmaskinen. Sammen med Sofie Stougaard, Henrik Koefoed og Mads Knarreborg inviterer de til Tam Tam i Glassalen fra den 2. juni. Joy-Maria Frederiksen er instruktør.

Klassisk musik i Tivoli
Når Tivoli tager hul på årets klassiske program, bliver det under titlen SommerKlassisk. Publikum kan se frem til en række nye tiltag i den kommende sæson, som byder på 65 koncerter. Det er et mål for SommerKlassisk at være danskernes foretrukne koncertsted hen over sommeren. Det skal ske ved flere udendørskoncerter, faste søndagsmatineer og som noget helt nyt lanceres en musikkaravane for børn, Champagnegaloppen, hver lørdag. Der er store internationale orkestre, f.eks. Budapest Festival Orchestra og Minnesota Orchestra, der lægger vejen forbi Tivoli, ligesom solisterne Sarah Coburn, Emanuel Ax, Angela Hewitt og Anne Sofie von Otter. Tivoli Copenhagen Phil (Tivolis Symfoniorkester) spiller ved 14 koncerter.

123456789

Skriv et svar