Gave: Ti millioner kroner til skolerne i Næstved

Foto: StockSnap / Pixabay


Folkeskolerne i Næstved er blevet begavet med 10.240.000 kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål.

Pengene er givet til projektet “Synlig læringseffekt for både elever, medarbejdere og ledere i skolen”, og donationen er en af de største, som A.P. Møller Fonden hidtil har givet til en enkelt kommune for at styrke undervisningen i folkeskolen.

Projektet skal uddanne ledere og medarbejdere – i alt over 1200 – i målstyret undervisning, klasseledelse og inkluderende indsatser over de næste tre år.

Dermed vil kommunen, der selv bidrager med 14,4 millioner kroner, sikre, at både elever og lærere bliver dygtigere.

– Det er kanon flot! Dette kæmpe kompetenceløft af de ansatte i skolerne taler lige ind i den 2020-plan, der er lagt for skoleudviklingen i Næstved. En plan som sammen med omorganiseringen af skolerne skal bringe elevernes faglige niveau over landsgennemsnittet, lyder det fra Søren Dysted, formand for Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune.

Skoleleder på Holmegårdsskolen, Hans Stokholm, er også begejstret:

– Det er en fantastisk mulighed for at udvikle fælles pædagogiske værktøjer. Målet er, at vi løfter det faglige niveau for eleverne. Det er en styrke, at projektet løber over tre år. Herved kan vi indarbejde den nye viden og værktøjer i hverdagen ved at give alle medarbejdere feedback på deres praksis. På den måde bliver der tale om en kulturforandring af måden, som vi dygtiggør os på, siger skoleleder Hans Stokholm på Holmegårdskolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.