28. marts 2024

Opgøret torsdag aften mellem Nykøbing Falster og Københavns Håndbold endte uafgjort.

Det var næstsidste runde i Primo Tours Ligaen og havde det ikke været for en tilskuers indblanding i de sidste sekunder af kampen, kunne den have været endt anderledes.

Ved stillingen 28-28 og med blot 15 sekunder tilbage, kastede en tilskuer en genstand på banen, netop som københavnerne skulle til at sætte et angreb ind. Spillet blev afbrudt og dermed kunne gæsterne ikke nå at få spillet i gang igen til et sidste angreb.

Forud var gået en intens kamp. Hjemmeholdet kom godt fra start og havde føring fere gange i løbet af første halvleg. Tempoet i kampen var højt og en overgang førte hjemmeholdet med 11-8, men københavnerne svarede hurtigt igen og fik udlignet til 11-11.

De to hold kunne gå til pause ved stillingen 15-14 i Nykøbing Falsters favør.

Anden halvleg blev også en intens og tæt kamp, hvor gæsterne dog kom i front med et par måls føring.

Anden halvleg blev også tæt og intens, og langsomt overtog København førersædet på måltavlen, men dog aldrig med føringer, der var større end to mål.

Med 15 minutter tilbage, måtte Nykøbings topscorer, Mette Gravholt, bæres ud af banen efter hun var faldet uheldigt ned og vred knæet.

Om det var Gravholts uheld, der var katalysator, kan man kun gisne om, men i hvertfald bragte hjemmeholdet sig kort efter foran 25-24, inden der med fem minutter tilbage blev udlignet 26-26.

De to hold fulgtes ad, indtil de famøse sidste 15 sekunder, hvor en tilskuer valgte at smide noget på banen og dermed effektivt stoppe københavnernes angreb.

Kampen endte dermed med cifrene 28-28 og Nykøbing Falster er stadig med i kampen om slutspillet, mens København er færdig.