To anholdt i aktion mod organiseret indbrudskriminalitet
Nordsjællands Politi måtte rekvirere flere flyttevogne til mulige tyvekoster, da man onsdag gennemførte en aktion mod organiseret indbrudskriminalitet. To mænd er anholdt.

Flere private adresser samt lagre i Nordsjælland blev ransaget i en større, koordineret aktion mod et netværk af personer, som politiet mistænker for adskillige indbrud i Nordsjælland, samt for hæleri.

Foto: Hans Slegers.
Foto: Hans Slegers.

Under aktionen, der er resultatet af længere tids efterforsknng, blev to mænd anholdt. Der er tale om to danske mænd på henholdsvis 30 og 32 år. Den 30-årige er kendt for tidligere at have begået indbrudskriminalitet, mens den 32-årige ikke er kendt for lignende kriminalitet. Nordsjællands Politi forventer at foretage yderligere anholdelser i sagen, som efterforskningen skrider frem.

Under ransagninger sikrede politiet et stort antal genstande af interesse for politiet, hovedsageligt møbler. Faktisk var mængden så stor, at der måtte rekvireres flere flyttevogne til at transportere dem. Nu skal politiet så igang med et meget stort registrerings- og dokumentationsarbejde, og når det er overstået, vil Nordsjællands Politi forsøge at finde ejerne til de beslaglagte genstande.

– Der er en del genstande, og det kommer derfor til at tage os lidt tid at få dannet et overblik over dem alle. Jeg opfordrer derfor til, at man i første omgang ikke kontakter os for at høre, om ens mistede ejendele er en del af dagens beslaglæggelser. Hvis vi får problemer med at finde ejerne til nogle af genstandene, lægger vi billeder af tingene ud på vores hjemmeside og vores Facebook-side, fortæller politiinspektør Morten Kaare Pedersen fra Nordsjællands Politi.

Hos Nordsjællands Politi mener man, at der er tale om organiseret kriminalitet:

– Den store mængde af potentielle tyvekoster vidner om, at der formentlig er tale om organiseret kriminalitet. Det er vores formodning, at de anholdte står bag et stort antal indbrud her i Nordsjælland, og jeg er derfor stærkt tilfreds med, at vi nu får sat en stopper for deres gøren og laden, siger Morten Kaare Pedersen.

Det forventes, at de to anholdte torsdag morgen fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Hillerød med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet forventes at blive begæret holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

123456789

Skriv et svar