Helsingør-borgmester: Folk tror jo vi er idioter
Fungerende borgmester Ib Kirkegaard (DF): Folk tror efterhånden vi er idioter.  Foto: Maj og Magnussen Fotografer
Fungerende borgmester Ib Kirkegaard (DF): Folk tror efterhånden vi er idioter. Foto: Maj og Magnussen Fotografer
Den ene hånd sparer – den anden deler ud – og aben lander som regel hos kommunerne og lokalpolitikerne. Folk tror efterhånden, vi er idioter, siger fungerende borgmester Ib Kirkegaard (DF) til den aktuelle debat om kommunernes økonomi.

Regeringen gør det ikke nemt for kommunerne for tiden. Det nye omprioriteringsbidrag, som regeringen har lanceret, betyder, at kommunerne skal effektivisere for yderligere 1 pct. om året. Det kommer oven i de effektiviseringer, der i forvejen aftales hvert år mellem regeringen og kommunernes landsforening. Og de her år kommer det yderligere oveni stigende udgifter til bl.a. flygtninge og sundhedsområdet samt den nye refusionsreform kontanthjælpsområdet.

I samme ombæring gør regeringen et stort nummer ud af at uddele penge til ældreområdet i kommunerne. Øremærkede penge vel at mærke, hvor der er bundet en række specifikke krav i halen på. Det skaber særdeles vanskelige vilkår for kommuner og byrådspolitikere, der landet over stiller op og forsøger at tage ansvar for det sure arbejde med at forklare borgerne, at der skal spares.

Ifølge fungerende borgmester i Helsingør Ib Kirkegaard glemmer man fuldstændig at fortælle, at pengene jo allerede med økonomiaftalen i forsommeren er blevet hevet direkte op af kommunekassen:

– Der er vel i virkeligheden ikke så mærkeligt, at borgerne tror, at vi politikere er idioter. Den ene hånd sparer – den anden deler ud – og aben… ja, den lander som regel hos kommunerne og lokalpolitikerne. Det er jo os, der møder borgerne i hverdagen. Hvis Christiansborg er så optaget af at detailstyre, som omprioriteringsbidraget er udtryk for, var det måske en ide at stille op til næste kommunalvalg.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.