Infomøder for flygtninge skal sætte gang i integrationen på Lolland

Fremover vil Lolland Kommune byde flygtninge og familiesammenførte velkommen ved et informationsmøde, hvor integrationssagsbehandlere, mentorer og repræsentanter fra Integrationsrådet, Sprogskolen og Jobcentret fortæller dem om kommunens tilbud og krav til dem som nye borgere og taler med dem om deres forventninger og forhåbninger til deres nye tilværelse i Danmark.

– I Lolland Kommune lægger vi os i selen for, at de nye borgere føler sig velkomne i Danmark og på Lolland, på trods af de triste omstændigheder der har bragt dem hertil, siger Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

– Mange har voldsomme oplevelser med i bagagen og skal lære et nyt sprog og en ny kultur at kende, samtidig med at de skal ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det er benhårdt integrationsarbejde, og vores nye borgere skal vide, at de kan forvente vores hjælp, og at vi til gengæld forventer, at de deltager som ligeværdige borgere i lokalsamfundet og bidrager på vores arbejdsmarked, siger borgmesteren.

Gode forudsætninger for integration
Formand for Integrationsrådet i Lolland Kommune Muj Berisha er enig:

– Lolland Kommune har et stort ansvar for integrationsopgaven – og informationsmøderne understreger, at kommunen tager ansvaret på sig. Men de nye borgere har selvfølgelig også et ansvar for at skabe et godt liv for dem selv og deres familier og for at tage del i det samfund, de nu er en del af.

– Her på Lolland har vi rigtig gode forudsætninger for vellykket integration. Vi er vant til at løfte i flok for at få ting til at lykkes. Det ses tydeligt i vores rigtig mange foreninger og i det kæmpe engagement, som et utal af borgere lægger i frivilligt arbejde hver eneste dag, siger Muj Berisha.

Første af informationsmøde finder tirsdag 8. marts og er specifikt målrettet syriske flygtninge og familiesammenførte. Der vil være en arabisk tolk tilstede og kommunen forventer at ca. 50 møder op.

I alt der er planlagt fire informationsmøder i 2016 og de andre møder vil være målrettet andre grupper af flygtninge og familiesammenførte.

Møderne holdes af kommunens jobcenter med borgmester Holger Schou Rasmussen og formand for kommunens integrationsråd Muj Berisha som værter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.