Tonsvis af falsk kinesisk honning solgt i Danmark
Ifølge Fødevarestyrelsen var det ikke ren ægte honning, som blev solgt, men et produkt opblandet med sukker. Arkivfoto: cverkest / Pixabay
Den danske fødevaregigant Scandic Food har solgt tonsvis af forfalsket importeret kinesisk honning til supermarkeder landet over, der har solgt det videre til intetanende forbrugere. Det skriver Ekstrabladet.dk.

Sagen begyndte i oktober sidste år, da Fødevarestyrelsens Rejsehold mødte uanmeldt op på Scandic Food-lageret i Vejle og tog prøver af fem slags honning. Prøverne blev sendt til EU-kommissionens akkrediterede og anerkendte ekspert-laboratorium i Frankrig, som i januar slog alarm: Analyserne afslørede, at fire ud af fem prøver slet ikke var honning, men et svindel-produkt, som ligner honning.

Da Fødevarestyrelsen ville offentliggøre resultatet af prøverne i januar i år, blev det, ifølge Ekstra Bladet, trukket i langdrag af en række spørgsmål både virksomheden, dens advokat og Dansk Industri samt fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Først i dag er resultaterne af honning-testen blevet offentliggjort.

Importør: Test er ikke valid
Hos Scandic Food er direktør Torben Christensen ikke i tvivl: Firmaets honning fejler ikke noget.

– Fødevarestyrelsens test er ikke valid. En række laboratorier og de engelske og italienske myndigheder er enige: Testen, der er brugt, virker ikke, siger Torben Christensen, direktør i Scandic Food til Ekstrabladet.dk.

Dokumentation: Fødevarekontrollens rapport

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.