Dronningen kommer på sommertogt til Lolland og Odsherred

H.M. Dronningen besøger Odsherred og Lolland når hun drager på sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Arkivfoto: Rolf Larsen.

H.M. Dronningen besøger Odsherred og Lolland når hun drager på sommertogt med kongeskibet Dannebrog. Arkivfoto: Rolf Larsen.


Hendes Majestæt Dronningens sommertogt med Kongeskibet Dannebrog, bringer hendes til to steder i vores område, nemlig Odsherred i nord og Lolland i syd.

Dronningen aflægger besæg i Lolland Kommune den 1. og 2. juni.

Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig over nyheden om det royale besøg:

– Det er en stor ære for hele Lolland Kommune at få muligheden for at præsentere Hendes Majestæt Dronningen for vores dejlige landsdel. I Lolland Kommune er vi langt fremme på flere områder, og jeg glæder mig til, at vi sammen skal vise nogle af de mange initiativer frem. De nærmere detaljer for besøget er det endnu for tidligt at sige noget om, da vi først nu skal i gang med at planlægge programmet i samarbejde med Kongehuset. Jeg er til gengæld allerede nu sikker på, at det bliver en festlig begivenhed, der vil samle folk om at vise kommunen fra sin bedste side, siger han.

Lolland Kommune har inviteret Hendes Majestæt Dronningen til Lolland Kommune i anledning af årets byjubilæer i Maribo og Nakskov. Sidste gang kommunen havde besøg af hende var i juni 2010, hvor regentparret var på Femø.

23 år siden sidst
Når Dronningen den 5. og 6. september besøger Odsherred, er det første gang siden Nykøbing Sjællands 550 års jubilæum i 1993, hun besøger kommunen.

Dronningen har dog været på visit flere gange i forskellige anledninger.

Borgmester Thomas Adelskov glæder sig meget til dronningens besøg:

– Vi er meget glade for og beærede over, at Dronningen vil besøge vores del af landet og Danmarks første UNESCO-geopark, og vi glæder os til at kunne vise majestæten noget af det karakteristiske i Odsherred inden for kunst og kultur, landskab og fødevarer, og formentlig også vores aktive lokalsamfund og produktionsvirksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.