Region Hovedstaden dropper latin – nu skal hospitalsafdelingerne have danske navne
Nu skal det være nemmere at finde rundt på Region Hovedstadens hospitaler. Derfor skifter afdelingerne de latinske og græske navne ud med mere mundrette danske navne.

Har du styr på, hvad Endokrinologisk afdeling gør? Hvad med Thoraxkirurgi? Det kan være svært for patienter og pårørende at finde rundt i de nuværende betegnelser på hospitalsafdelingerne, og derfor skifter Region Hovedstaden navnene ud med mere forståelige navne. På den måde bliver Endokrinologisk afdeling til afdeling for hormon- og stofskiftesygdomme, og thoraxkirurgi bliver til hjerte- og lungekirurgi.

Det skal være nemmere at finde vej
Udskiftningen sker som led i Region Hovedstadens mål om at patientens situation skal styre forløbet.

– Når man kommer på hospitalet, er man i forvejen typisk under meget pres, og vi vil skabe den bedst mulige oplevelse for patienter og pårørende. Det skal blandt andet være lettere at finde rundt, og derfor vil vi gerne have forståelige og tydelige skilte, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Udskiftning er i gang
På Gentofte Hospital har man allerede byttet de gamle skilte på græsk og latin ud med de nye danske navne. Det har dannet grobund for en undersøgelse blandt borgere og patienter, og den viser, at klart de fleste foretrækker danske navne. Nu er planen så, at resten af Region Hovedstadens hospitaler skal følge trop.

– Det kommer til at tage noget tid, for det er faktisk overraskende dyrt at skifte så mange skilte ud. Derfor gør vi det stille og roligt og holder fokus på at prioritere patienterne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.