Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Virksomheder efterspørger kvalificeret faglært arbejdskraft. Men kun 14% af de unge i Region Hovedstaden vælger en erhvervsuddannelse. En uddannelsesevent i forbindelse med Copenhagen Skills skal åbne de unges øjne for mulighederne.

Uanset om du drømmer om en fremtid som finansmedarbejder, frisør, ambulanceredder eller flymekaniker, kan det første skridt for at realisere drømmen være en uddannelse på en af de over 100 uddannelser på erhvervsskolerne i Danmark.

Alligevel vælger mange unge netop den mulighed fra, på trods af gode jobmuligheder, høj startløn eller et godt afsæt for en karriere som selvstændig, som typisk følger med en uddannelse på en erhvervsskole.

Faktisk er det kun 14% af de unge i Region Hovedstaden, der i 2015 valgte at starte karrieren på en erhvervsskole.

Derfor slår Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i Region Hovedstaden og Ungdommens Uddannelsesvejledning nu dørene op til en uddannelsesevent i Bella Center i København. Det sker den 22. til 24. oktober.

Børn og forældre skal kende mulighederne
Ifølge regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S), handler det om at åbne de unge og deres forældres øjne for de mange muligheder:

– Som faglært får du en uddannelse og et arbejde, hvor du laver noget konkret og bliver vurderet på det, du kan. I Region Hovedstaden får vi f.eks. brug for faglærte til at planlægge og bygge vores kommende letbane på Vestegnen og Nyt Hospital Nordsjælland. Vi har også brug for både elektrikere, VVS’ere og social- og sundhedsassistenter til at vedligeholde vores hospitaler og apparatur samt til at passe på patienterne, siger regionsrådsformanden.

Copenhagen Skills Uddannelsesevent inviterer de unge inden for i Bella Center i tre dage, hvor de unge kan konkurrere, prøve nye fag af og møde erhvervsskoleelever, der har skills i verdensklasse. På uddannelseseventen kan unge og deres forældre også høre mere om mulighederne for 10. klasse, efterskolerne og de gymnasiale uddannelser.

Det kræver Skills at tage en erhvervsuddannelse
Uddannelseseventen er en del af Copenhagen Skills, der er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i Region Hovedstaden og Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Målet med samarbejdet er at sørge for, at elever i udskolingen på regionens grundskoler introduceres til erhvervsuddannelserne, og at lærerne er klædt på til at vejlede deres elever om en erhvervsuddannelse.

– Copenhagen Skills uddannelsesevent skal vise de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et håndværk, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse, siger Ole Heinager, direktør Københavns Tekniske Skole og formand for styregruppen i Copenhagen Skills.

Forældrene inviteres indenfor
Både torsdag den 22. og lørdag den 24. oktober afholdes der særlige forældre-arrangementer. Forældrene har stor indflydelse på deres børns uddannelsesvalg.

Til forældrearrangementerne møder forældrene fagene og vejlederne, og de får en motiverende peptalk af folketingsmedlem Mattias Tesfaye, studievært Emil Thorup og hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, som alle har stærke holdninger til betydningen af at vælge den rigtige uddannelse.

Copenhagen Skills uddannelsesevent i Bella Center torsdag den 22. oktober og frem til lørdag den 24. oktober. Der er åbent for alle og gratis entré.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.