Slagelse bliver vært for Davis Cup-tennisbraget Danmark – Sverige
Det danske Davis Cup-landshold får hjemmebane i Antvorskovhallen i Slagelse, når Sverige kommer på besøg om fire uger.

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær, har de sidste par uger arbejdet på højtryk for at finde et sted til afholdelse.

– Rent sportsligt besidder vi en fair chance for at vinde mod svenskerne. Vi har i hvert fald revanche til gode. 2-3-nederlaget i Helsingborg i efteråret 2013 husker vi desværre alle endnu, siger Sune Irgens Alenkær.

– Hvad angår det arrangementsmæssige, tvivler jeg ikke på succesen. Slagelse Tennisklubs erfaring, når det kommer til turneringsafvikling, er stor, og en række frivillige kræfter og ildsjæle står klar i kulissen, ligesom kommunen er en vigtig medspiller, siger Sune Irgens Alenkær.

Nyheden om tildelingen af værtskabet er faldet i god jord i Slagelse.

– Davis Cup er en fantastisk begivenhed at få til byen. Det er Danmarks bedste tennisspillere, som møder Sverige, der historisk set er en af de største tennisnationer overhovedet. Så Davis Cup vil både sætte Slagelse by og kommune på landkortet og give os mulighed for at se tennis i verdensklasse, siger Slagelses borgmester, Stén Knuth (V).

Formanden for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Troels Christensen (I), er helt enig:

– Vi er meget tilfredse med, at Dansk Tennis Forbund har valgt at placere Davis Cup-kampen her i Slagelse. Byrådet har en strategi om at få store begivenheder til byen, og det er lykkedes med denne landskamp. Det skaber liv i byen, og det er med til at markedsføre kommunen.

Ifølge Slagelse Tennisklub kan man øjne flere lignende oplevelser i Slagelse Kommune. Davis Cup-kampen er nemlig et led i en klar strategi.

– Det er en rigtig stor ære, at Davis Cup kommer forbi Slagelse. Vi har længe arbejdet mod at blive hele Danmarks tenniscentrum, og dette er et stort skridt på vejen. På sigt ønsker vi flere internationale tennisevents, og vi har da også flere spændende ting i støbeskeen, siger næstformand i Slagelse Tennisklub, Henrik Maris.

Programmet for David Cup-matchen byder på to singematcher om fredagen, en doublematch om lørdagen og to singematcher igen om søndagen.

123456789

Skriv et svar