PET: Mistænkt for knivoverfald på betjent var kendt i forvejen
Den 25-årige statsløse palestinænser, som mistænkes for at have stukket en politibetjent med kniv i Center Sandholm, var i forvejen kendt af Politiets Efterretningstjeneste, PET. Bl.a. for overfald på en svensk minister.

I en pressemeddelelse, som PET udsendte i dag står der, at PET havde modtaget oplysninger fra andre danske myndigheder om at den mistænke muligvis ønskede at rejse til Syrien eller Irak og han muligvis kunne være psyikisk ustabil og muligvis kunne være radikaliseret og sympatisere med ISIL (Islamisk Stat -red.). PET var på baggrund af oplysningerne allerede i dialog med asylmyndighederne, inden overfaldet natten til tirsdag.

PET bekræfter, at man i sin efterforskning af den 25-årige har spor, som tyder på, at han kan være radikaliseret og kan have sympati for ISIL.

Den 25-årige er, oplyser PET, sigtet i en tidligere sag om trusler mod en polititjenestemand, og at han tidligere har angrebet en svensk minister – sidstnævnte oplysninger, er bekræftet af de svenske myndigheder over for PET.

Sagen fra Center Sandholm efterforskes nu af Nordsjællands Politi. PET oplyser, at tjenesten samarbejder tæt med Nordsjællands Politi i sagen.

123456789

Skriv et svar