København: Bedste sommer for turismen nogensinde
Selvom vejret ikke har været det bedste, så er antallet af turister i hovedstaden denne sommer til gengæld det største nogensinde.

Alene i månederne juni og juli havde hovedstadens turisme en fremgang på 5 pct. i forhold til sommeren sidste år, der var det hidtil bedste år målt på antal solgte hotelsenge.

I alt var der 2,3 mio. overnatninger i løbet af de sommermåneder, som Danmarks Statistik ind til videre har offentliggjort tal for. Det er over 109.000 flere overnatninger på hoteller mm. i hovedstadsregionen end i juni og juli sidste år.

Fremgangen kan også ses på salget af oplevelseskortet til turister, Copenhagen Card, der i juni og juli oplevede en fremgang i salget på 26 pct. i forhold til sidste sommer.

– Fremgangen er meget glædelig. Det er til gavn for hele hovedstadsområdet, når turisterne vælger at komme her. Turisterne skaber vækst og arbejdspladser, når de bor på vores hoteller, shopper i vores butikker, spiser på restauranterne og besøger vores kulturtilbud, siger regionsrådsformand i hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Selvom antallet af danskere, der besøger deres hovedstad, er i markant stigning, er hovedparten af turisterne i København fra udlandet. Her er de fem største markeder stadig Sverige, Norge, USA, Tyskland og Storbritannien. Her er der særligt markant fremgang i turister fra USA, der viser en fremgang på 21 pct. denne sommer, efterfulgt af Kina med en vækst på 16 pct. og Storbritannien på 9 pct.

2015 er sjette år i træk med fremgang for turismen i hovedstaden. Sidste år landede hele årets samlede overnatningstal for hovedstadsregionen på ca. 9,1 mio.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.