København: Bedste sommer for turismen nogensinde

Selvom vejret ikke har været det bedste, så er antallet af turister i hovedstaden denne sommer til gengæld det største nogensinde.

Alene i månederne juni og juli havde hovedstadens turisme en fremgang på 5 pct. i forhold til sommeren sidste år, der var det hidtil bedste år målt på antal solgte hotelsenge.

I alt var der 2,3 mio. overnatninger i løbet af de sommermåneder, som Danmarks Statistik ind til videre har offentliggjort tal for. Det er over 109.000 flere overnatninger på hoteller mm. i hovedstadsregionen end i juni og juli sidste år.

Fremgangen kan også ses på salget af oplevelseskortet til turister, Copenhagen Card, der i juni og juli oplevede en fremgang i salget på 26 pct. i forhold til sidste sommer.

– Fremgangen er meget glædelig. Det er til gavn for hele hovedstadsområdet, når turisterne vælger at komme her. Turisterne skaber vækst og arbejdspladser, når de bor på vores hoteller, shopper i vores butikker, spiser på restauranterne og besøger vores kulturtilbud, siger regionsrådsformand i hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Selvom antallet af danskere, der besøger deres hovedstad, er i markant stigning, er hovedparten af turisterne i København fra udlandet. Her er de fem største markeder stadig Sverige, Norge, USA, Tyskland og Storbritannien. Her er der særligt markant fremgang i turister fra USA, der viser en fremgang på 21 pct. denne sommer, efterfulgt af Kina med en vækst på 16 pct. og Storbritannien på 9 pct.

2015 er sjette år i træk med fremgang for turismen i hovedstaden. Sidste år landede hele årets samlede overnatningstal for hovedstadsregionen på ca. 9,1 mio.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.