23. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgte mandag aften med mørkets frembrud klokken 20 at lukke Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødbyhavn på grund af sikkerheden for de personer, der gik langs motorvejen. Den er nu åben igen.

Politiet har de seneste dage lagt en linje med fredelige løsninger og dialog i højsædet, men samtidig er man også nødt til at løse opgaven med at registrere og håndtere de mange mennesker, der de seneste dage er kommet med internationale tog fra Tyskland.

Derfor har politiet i løbet af natten iværksat en indsats for at få samling på og registrering af udlændingene, der befandt sig på bl.a. Sydmotorvejen og på landevejene ved Maribo og Rødby. Lige nu er udlændingene ved at blive indkvarteret. Der er tale om ca. 200 personer, hvilket jo er en del færre end de ca. 800 udlændinge, som det anslås er kommet med internationale tog søndag og mandag.

Der ligger i løbet af tirsdag et større arbejde med at få registreret alle og få klarhed over, hvem der søger asyl og hvem der ikke gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.