Nyt tog med flygtninge og migranter ankommet til Rødby
Klokken 16.10 ankom endnu et internationalt tog fra Hamborg til Rødby station. På toget befandt der sig en større gruppe flygtninge og migranter.

For at kunne håndtere situationen på bedst mulig vis har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgt at holde toget tilbage. Også de tog, der ankom klokken 10 og klokken 12.10 til Rødby station blev tilbageholdt. Disse tog er nu blevet tømt og frigivet. Politiet arbejder lige nu på højtryk for at kunne frigive det tog, der ankom klokken 16.10.

Samtidig befinder flere flygtningegrupper sig stadig gående nordpå til fods ad bl.a. Sydmotorvejen.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har imidlertid overblik over, hvor grupperne befinder sig. Derfor opfordrer politiet til, at borgere undlader at ringe til alarmcentralen, hvis de ser nogle af flygtningene – med mindre situationen akut kræver politiets indsats.

– Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, siger politiinspektør Kim Kliver.

Bortset fra at mange er trætte og udmattede er alle ved godt helbred.

– Vi fortsætter linjen med dialog som redskab, og så håber vi, at fornuften sejrer i sidste ende, siger Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fuld forståelse for, at man gerne vil gøre noget for at hjælpe de flygtninge, der i deres ulykkelige situation kommer til landet. Men, oplyser politiet, det må bare ikke være hjælp til at komme videre til f.eks. Sverige. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gør derfor opmærksom på, at det er ulovligt at hjælpe flygtninge ind i eller gennem landet.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.