Dyrevenner vil ikke hjælpe flygtninge
Hos organisationen Dyreværnet syntes man, at man havde fået en god idé: I denne uge ville man donere adoptionsprisen videre til Dansk Flygtningehjælp i håb om, at pengene måtte hjælpe de mange flygtninge, som i disse dage kommer til Europa. Men den idé kunne dyrevennerne ikke lide.

– Der er tale om en krisesituation, og jeg er af den overbevisning, at alle har et ansvar for at bidrage med hjælp til de mange flygtninge, der i disse dage strømmer ind over Europas grænser. Dyreværnet er selv en NGO – dog med et noget andet formål – men det forhindrer os ikke i at tænke kreativt og hjælpe, hvis vi kan. Derfor har vi besluttet, at alle de midler vi modtager i denne uge fra adoption af dyr, skal gå ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp, fortalte Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund, da idéen blev offentliggjort på Ritzau mandag eftermiddag og fortsatte:

– – Der går ikke noget af os for at træde til og hjælpe en søsterorganisation, selvom vi selv er hårdt spændt for. Hvis alle i Danmark iværksætter blot et enkelt tiltag for at støtte en af de NGO’er, der hjælper de mange flygtninge, så er vi på rette vej. Vi håber inderligt, at folk vil bakke op om initiativet, så vi sammen kan gøre bare en lille indsats og give et bidrag til Dansk Flygtningehjælp.

Men blot få timer efter, trækker hun i land – modstanden mod idéen om at hjælpe flygtningene har været alt for stor.

Havde håbet initiativet blev modtaget positivt
Dyreværnet har fået massiv kritik fra medlemmer, venner og følgere på bl.a. det populære sociale medie facebook.

Her har flere gjort det klart, at de vil stoppe deres støtte til Dyreværnet, hvis organisationen donerer penge til at hjælpe flygtningene.

Den massive kritik fik få timer efter lanceringen, Dyreværnet til at stoppe kampagnen.

– Hos Dyreværnet lytter vi til vores medlemmer, vores støtter og vores trofaste facebook følgere. Vi må erkende, at selvom vi oprindelig havde valgt at videredonere indtægterne fra bortadoption af dyr i en enkelt uge til en god sag, så blev initiativet modtaget ekstremt negativt af vores trofaste følgere og støtter, forklarer Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund og fortsætter:

– Vi havde håbet, at tiltaget blev modtaget positivt og at mange ville kunne se, at der er behov for at hjælpe de utallige flygtninge, der strømmer gennem Europa. Men kritikerne har ret – vi er her jo for at hjælpe dyr, og her kommer udtrykket ”Skomager bliv ved din læst” til sin rette. Derfor afblæser vi kampagnen – man skal kunne erkende sine fejl – og det gør vi også. Og så håber vi, at folk tilgive os, at vi – i hvert fald i en enkelt dag – også forsøgte at gøre noget for dem på to ben, slutter direktøren.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.