I dag indvies et stykke Danmarkshistorie: Stjerne Radio
Stjerne Radio i Istedgade genåbner i dag som udstillingslokale for besættelsestiden. Det var bl.a. her, at sabotageorganisationen Holger Danske startede. Arkivfoto: Nationalmuseet.
Stjerne Radio i Istedgade genåbner i dag som udstillingslokale for besættelsestiden. Det var bl.a. her, at sabotageorganisationen Holger Danske startede. Arkivfoto: Nationalmuseet.
I et baglokale til forretningen Stjerne Radio på Istedgade opstod en af besættelsestiden kendteste sabotageorganisationer – eller terrorgrupper – som magthaverne kaldte dem: Holger Danske.

I dag genopstår Stjerne Radio som udstillingslokale for besættelseshistorisk udstillingslokale. Det lokale museumsvindue skal formidle modstandsbevægelsens historie i skiftende udstillinger.

Og det er ikke småting, der er at fortælle om aktiviteterne i Stjerne Radios baglokale: Det var bl.a. her, at det illegale blad `De Frie Danske´ blev fremstillet, ligesom der også blev planlagt sabotageaktioner i lokalet.

Projekt Stjerne Radio har med genskabelsen af forretningen som ramme som formidlingsrum ønsket, at ære både de faldne i frihedskampen, de sidste veteraner og for fremtiden at styrke den historiske bevidsthed hos yngre generationer. Medbring derfor den største respekt på dagen og alle I har kær.

I forbindelse med dagens indvielse, er Istedgade blevet afspærret hele dagen indtil kl. 21.00 i aften for der er nemlig lagt op til lidt af en folkefest i den forbindelse.

Klokken 14.00 er der officiel åbning af “Stjernen Radio” med Livgardens Tambourkorps, beretninger fra 1943-45, historiske køretøjer, overflyning af veteranfly m.v.

Fra klokken 15.00 er der Folkefest, udstillinger, swingmusik på originale 78’ere, dans, historiske køretøjer, Richs erstatningskaffe, rationeringmad fra Vesterbros Folkekøkken, drikkevarer m.v.

Realiseringen af Projekt Stjerne Radio er sket med støtte fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almennyttige Formaal, Frihedsmuseets Venner, Konsul Georg Jorck og hustru Emma Jorck’s fond, Vesterbro Lokaludvalg og Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.