Over 4000 fartsyndere taget på en uge
Politiet gennemførte i sidste uge en målrettet indsats mod hastighedsoverskridelser i trafikken – og dem var der mange af.

Knapt 4.100 bilister blev taget i at køre for hurtigt under politiet aktion fra mandag d. 17. august til søndag d. 23. august. Af fartsynderne blev 2.100 taget i forbindelse med skolestartkampagnen.

Endvidere blev 115 trafikanter sigtet for at tale i mobiltelefon under kørslen og 258 sigtet for ikke at bruge sikkerhedsselen, mens der blev udstedt 48 bøder for ikke sørge for, at børnene i bilen var fastspændt.

Selvom opgørelser fra Vejdirektoratets Hastighedsbarometer, ifølge politiet, viser et fald i gennemsnitshastigheden på de danske veje de senere år, så viser antallet af hastighedsovertrædelser i sidste uges kontrol, alligevel, at der fortsat mange, der kører for stærkt og er til fare for de øvrige trafikanter.

Risikoen for uheld og uheldenes alvorlighed øges, når der bliver kørt med for høj hastighed i trafikken. I cirka halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2013 kørte bilen for stærkt.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.