23. april 2024

En 31-årig polititjenestemand blev onsdag ved Retten i Næstved dømt i en sag om våbenbesiddelse og trusler mod to mænd.

Ifølge domsresumeet var polititjenestemanden en aften kort før nytår 2014 i sine forældres hus på en privat fællesvej som to mænd, på grund af en gps-fejl, var kørt ned ad.

Den 31-årige polititjenestemand havde set de to mænds bil fra huset og han mente ikke, at de havde noget lovligt ærinde på vejen. Han var derfor gået ud til vejen med et dobbeltløbet jagtgevær og en lommelygte og vented epå, at bilen bakkede tilbage ad den snedækkede vej, somvar spærret med en bom ved en skov længere henne.

Da bilen kom tilbage til huset rullede føreren vinduet ned for at takke den 31-årige for at have lyst for dem med lommelygten. Men polititjenestemanden kvitterede ved at blændede føreren spørge ”Hvad laver I herude” og ”vi har haft indbrud herude, og alle, der kommer her uden ærinde, får skudt knoppen af” eller lignende, alt mens han holdt sit jagtgevær i lukket position pegende op i luften, og først knækkede geværet efter føreren to gange havde bedt ham gøre det.

Retten i Næstved fandt, at forholdet var omfattet af straffelovens § 192 a, om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder og idømte polititjenestemanden 1 års fængsel.

Tiltalte ankede dommen til frifindelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.