Vi køber biler som aldrig før
Danskerne handlede bil næsten 375.000 gange i første halvår, og dermed sætter bilhandlen i Danmark ny rekord. I alt har danskerne handlet nye og brugte biler for godt 57 milliarder kroner i første halvår. Det viser en ny opgørelse af bilhandlen fra Spar Nord og BilBasen.

Danskerne har i første halvår 2015 købt 104.325 nye biler og omsat 270.596 brugte biler, og dermed når handlen med såvel nye som brugte biler nye rekordniveauer.

Sammenlignet med første halvår 2014 er der tale om en fremgang på 4,7 procent for brugtbilhandlen og 5,8 procent for handlen med nye biler. Det svarer til en samlet omsætningsfremgang på 5,7 milliarder kroner, så den samlede omsætning af nye og brugte biler i første halvår lander på godt 57 milliarder kroner.

– Gennem hele 2015 har vi kunnet konstatere en massiv interesse for at søge efter biler på BilBasen.dk, og vi har indtil videre haft besøg af godt 700.000 bilkøbere hver måned, og det er fortsat ind i juli, siger markedsanalytiker i BilBasen Jan Lang.

Forbrugerne er optimistiske
I Spar Nord hæfter pressechef Leif Lind Simonsen sig ved, at forbrugertilliden i Danmark steg pænt i 2014, og at den udvikling er fortsat ind i 2015, hvor forbrugertilliden i flere måneder har ligget på det højeste niveau nogensinde registreret.

– Detailsalget i almindelighed efterlader stadig en hel del at ønske, men lige præcis på bilmarkedet ser vi, at den historisk høje forbrugertillid blive omsat til reelt forbrug, siger Leif Lind Simonsen.

– Forbrugernes optimisme udmønter sig først og fremmest i et rekordhøjt antal bilhandler, men vi ser også, at danskerne nu begynder at købe større og dyrere biler, tilføjer han med henvisning til, at den gennemsnitlige nye bil kostede 161.302 kroner i første halvår 2014 mod 171.141 kroner i første halvår 2015.

Ifølge Jan Lang er det dermed ikke længere kun mikro- og minibilerne, der dominerer bilhandlen herhjemme.

– Vi har haft en årrække, hvor de helt små biler var totalt dominerende, og selv om de stadig fylder meget, så ser vi også, at modeller som Ford Focus, VW Passat og Renault Grand Scenic i stigende grad bliver efterspurgt. Det er modeller, som imødekommer familiernes behov for et fleksibelt transportmiddel og et tegn på, at vi tillader os selv at vægte andet end bare de økonomiske hensyn, når vi handler bil, uddyber Jan Lang.

På vej mod nyt rekordår
Efter et første halvår, hvor både handlen med nye og brugte biler sætter rekord, er der ifølge Spar Nord og BilBasen stor sandsynlighed for, at 2015 bliver endnu et rekordår for bilhandlen i Danmark.

– Der er ikke for indeværende tegn på, at første halvårs handelsaktivitet aftager, og dermed styrer vi direkte imod endnu et rekordår for bilhandlen, lyder det afsluttende fra Jan Lang.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.