3 teenagere dømt for hjemmerøveri og andre røverier

Retten i Glostrup dømte onsdag tre teenagere mellem 3,5 og 4,6 år for bl.a. flere røvere.

Den ene af de unge, der var 15 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i to egentlige hjemmerøverier og tre andre røverier, vidnetrusler og nogle mindre forhold. Røverierne var begået inden for 17 dage. Han blev straffet med fængsel i 5 år og 6 måneder.

Den anden tiltalte, der var 16 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i et egentligt hjemmerøveri og to andre røverier og i vidnetrusler. Han blev straffet med fængsel i 4 år og udvist betinget.

Den tredje tiltalte, der var 15 år på gerningstidspunktet, blev fundet skyldig i 1 egentligt hjemmerøveri og 1 andet røveri samt nogle mindre forhold. Han blev straffet med fængsel i 3 år og 6 måneder.

Ved strafudmålingen lagde retten i skærpende retning vægt på røveriernes antal og grovhed, herunder at der var tale om egentlige hjemmerøverier, og i formildende retning lagde retten vægt på, at de tiltalte alle er meget unge og ikke tidligere er straffet.

De tiltalte overvejer, om de vil anke dommen.

De tiltalte, der har været varetægtsfængslet på sikrede institutioner for unge siden den 8. oktober 2014, blev varetægtsfængslet efter dommen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.